Στην έγκριση 10 νέων δικαιούχων για ένταξη στο Πρόγραμμα Προώθησης Οίνων σε αγορές τρίτων χωρών προχώρησε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου.

Όπως αναφέρεται, τα προγράμματα αυτά, προϋπολογισμού 4.800.000 € για τη διετία 2017-2018, αφορούν δράσεις προώθησης ελληνικών οίνων ποιότητας (ΠΟΠ/ΠΓΕ/ Ποικιλιακών) σε ΗΠΑ, Καναδά, Βραζιλία, Ρωσία, Νορβηγία, Ελβετία, Αυστραλία, Κίνα, Ινδία, Ν. Κορέα και Ιαπωνία. Η συγκεκριμένη υλοποίηση από το ΥπΑΑΤ αποτελεί μέρος του συγχρηματοδοτούμενου από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματος προώθησης οίνων σε αγορές τρίτων χωρών συνολικού ετήσιου προϋπολογισμού 16.000.000 €, εκ των οποίων τα 12.800.000 € αφορούν δημόσια δαπάνη (κοινοτική και εθνική συμμετοχή), ενώ τα υπόλοιπα ιδία συμμετοχή των δικαιούχων.

Τα χρήματα που θα διατεθούν αφορούν δράσεις που θα πραγματοποιηθούν για τη συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, στην πραγματοποίηση στοχευμένων γευσιγνωσιών και παρουσιάσεων των ελληνικών οίνων σε επαγγελματίες και καταναλωτές, σε επιχειρηματικά ταξίδια αγοραστών στη χώρα μας με σκοπό την παρουσίαση και προώθηση των ελληνικών αμπελότοπων και τη διαδικασία παραγωγής οίνου, καθώς και για την προβολή καταχωρίσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο των ελληνικών κρασιών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Β. Αποστόλου, οι προωθητικές αυτές ενέργειες σκοπό έχουν «να προσδώσουν στο ελληνικό κρασί υψηλότερη προστιθέμενη αξία, γεγονός που θα είναι προς όφελος τόσο του Έλληνα αμπελοκαλλιεργητή και οινοποιού όσο και της εθνικής οικονομίας γενικότερα».