Συνεχίζεται η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο με τα κόμματα να επιλέγουν την καταψήφιση του με ορισμένες εξαιρέσεις σε συγκεκριμένα άρθρα.

Η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Επιστημονικής  Επιτροπής της Βουλής για αντισυνταγματικότητα των περικοπών των συντάξεων και των ειδικών μισθολογίων, οδήγησε σε ένσταση που κατατέθηκε από την ΝΔ, την ΔΗΣΥ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Γ.Καρρά. Η πρόταση απορρίφθηκε.
Νέο επεισόδιο  Πολάκη-Γεωργιάδη

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης αποκάλεσε «επαίσχυντους και ανθρωπάκια» τους υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ και ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επέστρεψε τους χαρακτηρισμούς και άφησε υπαινιγμούς προς τον Μάκη Βορίδη.

Ο τελευταίος του ζήτησε να ανακαλέσει διαφορετικά θα τα πούνε εκεί που πρέπει, στα δικαστήρια.

Οι διάλογοι των δυο ανδρών

  • Α. Γεωργιάδης: «Την μέρα που κόβατε τις συντάξεις Καμμένος και Πολάκης γιόρταζαν στη βίλα του Καμμένου με συντροφιά τον τραγουδιστή Γονίδη. Ντροπή σας είστε ανθρωπάκια!
  • Π. Πολάκης: Δεν θα συζητήσω τα κοινά γενέθλια τα δικά μου και του Καμμένου. Ανθρωπάκι είναι αυτός που κάνει ερωτήσεις για τα υποβρύχια κατά εντολή του αρχηγού του και μετά φεύγει και πάει άλλου και γίνεται υπουργός, Ανθρωπάκι είναι ο Γεωργιάδης. Εμείς δεν είμαστε δεμένοι με τις καρέκλες είχαμε αξία και πριν γίνουμε υπουργοί . Θα μας θυμούνται οι ασθενείς και οι συγγενείς τους. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Έχετε πάθει αλλεργία και λυσαγρα. Εμείς και αύριο να φύγουμε από την εξουσία έχουμε τρόπο για να ζήσουν άλλοι δεν έχουν . Το κατάλαβες κύριε αντιπρόεδρε του κόμματος που ίδρυσε ο Καραμανλής και εσύ δέχεσαι αφιερώσεις από τον Παττακό.
  • Α. Γεωργιάδης: Ανθρωπάκι είσαι εσύ που έλεγες όχι και τώρα ψηφίζεις ναι. Είσαι κότα. Ανθρωπάκι και κότα είναι αυτός που κρύβεται. Πολλά βαρύς και κότα είσαι γιατί κρύβεσαι όταν σου κάνω μήνυση και ζητάς από τους βουλευτές να μην σου άρουν την ασυλία
  • Μ.Βορίδης : Σας δίνω την δυνατότητα να ανακαλέσετε αυτό που είπατε για μένα ότι υπέγραφα ερωτήσεις για τους εξοπλισμούς . Αν δεν το κάνετε θα θεωρήσω ότι συνεχίζετε τη συκοφαντία εναντίον μου και τα άλλα θα τα πούμε εκεί που πρέπει.
  • Π. Πολάκης: Καταθέτατε ερωτήσεις με τον Γεωργιάδη; Εάν δεν συνυπογράφατε δεν ισχύσει η μομφή. Αυτή την πληροφόρηση είχα. Αν δεν ισχύει εντάξει. Γεωργιάδη όταν ήσουν υπουργός είχες προσλάβει 23 και έκαναν αργομισθία. Το συστηματακι σας θα το σπάσουμε όσο και αν κλαίτε.

Φωτογραφία από το πάρτι Καμμένου- Πολάκη

Η μοναδική εξαίρεση για συναίνεση  αποτελεί η διάταξη που εξισώνει φορολογικά  τους βουλευτές με τους απλούς πολίτες.

Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση όσο και το Ποτάμι και η Ένωση Κεντρώων θα την υπερψηφίσουν.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης υπενθύμισε πως ήταν δική του πρόταση ενώ ο Βασίλης Λεβέντης σε ανακοίνωση υπογράμμισε πως «η διάταξη που φέρνει η Κυβέρνηση δεν μας ικανοποιεί απόλυτα, γιατί η Ένωση Κεντρώων παγίως ζητάει μείωση του αριθμού των βουλευτών από 300 σε 200. Αν ικανοποιείτο το αίτημα της Ένωσης Κεντρώων θα εξοικονομούσαμε περίπου 60 εκ. ευρώ ετησίως, ενώ η διάταξη που θεσπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ εξοικονομεί 3 εκ. ευρώ για το ελληνικό δημόσιο. Επειδή όμως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, η Ένωση Κεντρώων θα ψηφίσει τη συγκεκριμένη διάταξη.

Επί όλου του άλλου νομοσχεδίου, μέτρων και αντιμέτρων, θα ψηφίσουμε “ΟΧΙ”. Λυπούμαστε, γιατί το τόσο σοβαρό νομοσχέδιο ψηφίζεται με τη διαδικασία του επείγοντος και χωρίς καμία προ συνεννόηση με τα υπόλοιπα κόμματα. Θα αγωνιστούμε στο μέλλον για την επανόρθωση της βλάβης που θα επιφέρει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.

Την επιλογή της αποχώρησης κατά την ψηφοφορία της Πέμπτης, σκέφτονται στη Χαριλάου Τρικούπη ενώ το ΚΚΕ βαφτίζει το νομοσχέδιο ως « Μνημόνιο εις την τετάρτην». Μάλιστα ο κ. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως κοροϊδεύετε τον κόσμο με μαϊμουδιές και καρικατούρες.

Η αποπομπή της Χρυσής Αυγής για τις επόμενες δυο μέρες από την συζήτηση δεν επιτρέπει να μιλήσουν αλλά μπορούν να ψηφίσουν.