Σπουδαία εμφάνιση και 7η θέση και στο ελεύθερο προγραμμα για την Ευαγγελία Πλατανιώτη. Ένατη στα 5 χιλιόμετρα open water η Αραούζου.

Ακόμη μια εντυπωσιακή παράσταση έδωσε η Πλατανιώτη στο ελεύθερο ατομικό και αξιολογήθηκε με 88.0000. Μια υψηλή επίδοση που θα την είχε φέρει ακόμα πιο ψηλά εάν οι Τσερούτι και Σιμονό δεν ήταν και αυτές εξαιρετικές. Αμφότερες βαθμολογήθηκαν πάνω από 90.

Η Πλατανιώτη τερμάτισε 3 θέσεις παραπάνω απ´ότι στο Καζάν το 2015 και δείχνει πως σε καμιά περίπτωση δεν εχει φτάσει το ταβάνι της. Αύριο ο τελικός με την Παπάζογλου στο ελεύθερο ντουέτο.

Τα μετάλλια πήγαν για άλλη μια φορά στις «σεσημασμένες»  Κολεζνιτσένκο, Καρμπονέλ, Βολόσινα. Η Βασιλική Αλεξανδρή 8η για την Αυστρία.  Αργότερα σήμερα ο προκριματικός του ελεύθερου ομαδικού.

Η Κέλλυ Αραούζου αγωνίστηκε και στα 5 χιλιόμετρα  open water στη λίμνη Μπάλατον και τέρματισε 9η σε 59:28.00. Πρόπερσι πήρε το αργυρό. Φέτος το χρυσό η Τουίτσελ από τις ΗΠΑ σε 59:07.00. Δεύτερη η νικήτρια των 10 χιλιομέτρων Μίλερ από τη Γαλλία. Τρίτη η Κούνια απ´τη Βραζιλία.