Ανώμαλη προσγείωση στην… ελληνική «σκληρή» πραγματικότητα για τον ΠΑΟΚ. Ο ο Πανιώνιος πέρασε από την Κέρκυρα, ενώ ιδανικό ξεκίνημα έκανε και η ΑΕΚ επικρατώντας του Παναιτωλικού.

Γκέλα με το καλημέρα του πρωταθλήματος για τον ΠΑΟΚ ο οποίος στη σκια του άδικου χαμού ενός νεαρού φιλάθλου του στη Λιβαδειά έμεινε στο 0-0 με τον Λεβαδειακό, λίγες μέρες μετά την εμφατική νίκη επί της Έστερσουντ με 3-1 για τα play off του Europa League.

Οι Θεσσαλονικείς δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις ώστε να απειλήσουν ουσιαστικά τους Βοιωτούς στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να χάσουν πολύτιμο χρόνο στην συνέχεια του αγώνα.

«Βούλιαξε» το νησί ο Ντουρμισάι!

Με καρφωτή κεφαλιά του Ντουρμισάι στο 52’ ο Πανιώνιος επικράτησε της Κέρκυρας στην έδρα της με 1-0 – Από δυο χαμένα πέναλτι οι δυο ομάδες.

Το κακό πρώτο 45λεπτο στην Κέρκυρα «σημαδεύτηκε» από τα δύο χαμένα πέναλτι προς το τέλος του ημιχρόνου, ένα για κάθε ομάδα. Την αρχή έκαναν οι γηπεδούχοι στο 38΄, όταν είχαν την ευκαιρία να σκοράρουν από την άσπρη βούλα αλλά ο Κότνικ «ψώνισε» τον Τουράμ κι απόκρουσε στην αριστερή του γωνία (39΄).

Πέντε λεπτά μετά ήταν η σειρά του Πανιωνίου να πάρει πέναλτι, σε ανατροπή του Λάμπρου από τον Ιωάννου. Ο Μασούντ νικήθηκε στο 45΄ από τον Γιαννακόπουλο, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και στο «ριμπάουντ» ο Ιρανός αστόχησε προ κενής εστίας!

Ό,τι δεν κατάφερε ο Ιρανός μέσος στην εκπνοή του ημιχρόνου, το πέτυχε ο Ντουρμισάι στο 53΄ με κεφαλιά, μετά το κόρνερ του Χατζισαφί (1-0). Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης η Κέρκυρα προσπάθησε να ισοφαρίσει, αλλά σχετικά εύκολα οι «κυανέρυθροι» πήραν το πρώτο τους «διπλό» στο πρωτάθλημα.

Και τώρα… Μπριζ!

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα καθώς επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού απόψε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Οι «κιτρινόμαυροι» αν και αρχικά τα βρήκαν μπαστούνια από τους Αγρινιώτες κατάφεραν να βρουν τον τρόπο να πάρουν τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και να προηγηθούν με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλμέιδα στο 14′ έπειτα από άτσαλο μαρκάρισμα και πάτημα του Πάουλο στον Τρίστασον.

Ο Πορτογάλος που άνοιξε λογαριασμό όπως έκανε και πέρυσι στην πρεμιέρα της Super League με την Ξάνθη, αποβλήθηκε στο 28′ λόγω της κίνησής του με τον αγκώνα στην μονομαχία του με τον Χαντακιά.

Στην επανάληψη έμεινε με δέκα παίκτες και ο Παναιτωλικός με τον Πάουλο να δέχεται δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μάνταλο στο 48′.

Από εκεί και έπειτα, η ΑΕΚ πίεσε για ένα ακόμα τέρμα το οποίο και βρήκε με τον Γιόχανσον έστω κι αν αυτό επικυρώθηκε με περιπετειώδη τρόπο στο 75′.

Ο Αϊντάρεβιτς «σημάδεψε» έξυπνα τον Μάνταλο που γύρισε την μπάλα για τον Γιόχανσον με τον Σουηδό να πλασάρει σε κενή εστία. Αρχικά, ο βοηθός σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, ωστόσο στη συνέχεια πήρε πίσω την έτσι κι αλλιώς λανθασμένη υπόδειξή του και το κανονικό γκολ μέτρησε για την ΑΕΚ.

Κάπως έτσι η Ένωση επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού και πλέον στρέφει το ενδιαφέρον της στον επαναληπτικό με την Μπριζ στο ΟΑΚΑ, όπου χρειάζεται να σκοράρει για να μπει στους ομίλους του Europa League μετά το 0-0 στο Βέλγιο.