Με το φάουλ – αριστούργημα του Ράσφορντ, η Μάντσεστερ  Γιουνάιτεντ νίκησε τη Θέλτα στο Βίγκο και είναι μια ανάσα από τον τελικό.

Ο Μουρίνιο θέλησε να προφυλάξει σημαντικούς παίκτες της ομάδας του εν’ όψει του κρισιμότατου ματς της Κυριακής στο Λονδίνο με την Άρσεναλ. Έμειναν στον πάγκο οι Ρούνει, Μάτα, Γιάνγκ, Κάρικ, Σμόλινγκ. Οι “μπέμπηδες” που έπαιξαν ήταν πανέτοιμοι και δεν αντιμετώπισαν κανένα κίνδυνο από τους γηπεδούχους που απογοήτευσαν με την κακή τους εμφάνιση.

Η Θέλτα είχε βέβαια την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Βας αστόχησε με το κεφάλι από καλή θέση στο 10′. Το υπόλοιπο 1ο μέρος ανήκε στη Μάντσεστερ. Στο 20′ φοβερή επέμβαση του Σέρχιο Άλβαρεθ στο δεξί πλασέ του Ράσφορντ έξω απ΄την περιοχή. Στο 35′ ο Άλβαρεθ νικάει και τον Μικιταριάν σε δύσκολο τετ-α-τετ. Στο 39′ ούτε ο Λίνγκαρντ νίκησε τον Ισπανό πορτιέρο απο πλεονεκτική θέση.

 

https://www.youtube.com/watch?v=vj5Js1fBmYY

 

Στο 59′ ήταν η σειρά του Ρομέρο να αποκρούσει εντυπωσιακά το σουτ του Σίστο. Απο εκεί και πέρα η Θέλτα δεν ενόχλησε ξανά τους Άγγλους. Στο 66′ λοιπόν οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν φάουλ έξω κεντροδεξιά της περιοχής στα 27 μέτρα. Ο Ράσφορντ με δεξί φαλτσαριστό σουτ ταχύτητας ακριβώς 100χλμ/ώρα, έστειλε την μπάλα σαν τηλεκατευθυνόμενο πύραυλο στο δεξί πλαϊνό δίχτυ του ανήμπορου αυτή τη φορά Άλβαρεθ και 0-1. Μια πανέξυπνη συνολικά εκτέλεση διότι ο Φελαϊνί στρίμωξε στο τείχος τον Βας που δεν μπόρεσε να πηδήξει όταν η μπάλα πέρναγε πάνω απ΄το κεφάλι του (φωτ. κάτω).

Στο 75′ τελευταία ευκαιρία του παιχνιδιού όταν ο Λίνγκαρντ με βολίδα μέσα στην περιοχή αστόχησε για λίγο. Η νίκη μεν καθιστά τους “διαβόλους” ξεκάθαρο φαβορί για τον τελικό, όμως η απουσία του Ζλάταν ήταν απολύτως αισθητή στα τελειώματα. Εύκολα θα έβγαινε 0-3 το ματς εν τη παρουσία του. Ο Μουρίνιο είναι ο εμπειρότερος και καλύτερος απ΄τους προπονητής που έχουν μείνει στο Γιουρόπα. Έτσι λοιπόν η Γιουνάιτεντ δύσκολα θα χάσει αυτό το τρόπαιο που θα την οδηγήσει κατευθείαν στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Θέλτα ακόμα και αν αποκλειστεί, τουλάχιστον θα τερματίσει μια σπουδαία χρονιά στο θρυλικό Όλντ Τράφορντ. Ποιος ξέρει πότε θα επιστρέψει στην Ευρώπη από ‘κει και πέρα;  Φαίνεται πάντως πως στους φετινούς τελικούς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, θα βρίσκονται 4 απ΄τις 10 σημαντικότερες ομάδες στην ιστορία του ποδοσφαίρου (Ρεάλ – Γιούβε, Άγιαξ – Μάντσεστερ).