ΕINAI πολλά τα αστεία και τα σοβαρά (;) που έχουν γραφτεί για τους πρωτόπλαστους (και το κινητήριο «μήλο» )  για τον μετέπειτα ανθρώπινο …μύλο!

ΠΡΟΣΘΕΤΩ και το δικό μου …ανέκδοτο ξεκινώντας από τον ανώνυμο εμπνευστή του εβραϊκού μύθου περί γενέσεως.

ΚΑΤΑ την ημέτερη ερμηνεία, της έμπνευσης περί «όφεως», «απαγορευμένου καρπού» και «δένδρου της γνώσης», πολύ προχωρημένος πρέπει να ήταν ο …μπαγάσας!

ΤΟ ΛΕΩ διότι και τον Θείο λογοκριτή (ιερατείο) κατάφερε να εξαπατήσει και τα μετά Αδάμ-Εύα …ζωντανά να προειδοποιήσει.

«ΜΗ ΦΑΣ …μαϊμού από την έτοιμη γνώση, έχει κουκούτσι και θα σου καθίσει στο λαιμό», λέει η προειδοποίηση κατά την ημέτερη εκδοχή.

ΠΟΥ σημαίνει, κατ επέκταση, ότι η κατανάλωση προϊόντων γνώσης* που δεν έχει πρώτα κατακτηθεί, ώστε να υπάρχει επίγνωση των παρενεργειών, είναι κίνδυνος θάνατος.

AΝΤΕ να καταλάβει όμως από τέτοια ο εντός μας αρχέγονος …όφις! Εσαεί «ερπετό» μας σέρνει από το μανίκι σε πράγματα και καταστάσεις όπου η γνώση μας είναι μηδενική.

ΣΑΦΩΣ και δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς. Όμως διάολε στον 21ο μ.Χ. αιώνα βρισκόμαστε. Κάποια επίγνωση των κινδύνων που εκπροσωπεί ο εντός μας «όφις» έπρεπε να έχει κατακτηθεί.

ΜΑΛΙΣΤΑ για τις λεγόμενες «ηγεσίες», έπρεπε να είναι, επί ποινή, υποχρεωτική.

ΣΥΣΤΗΜΑ ή ανεξάρτητη αρχή που θα λέει «που πας μαϊμού με τέτοιο πισινό», σε «όφεις», όπως οι δικοί μας του ζερβόδεξου ανεμομαζέματος ή εκείνων της Καταλανίας, νομίζω πως είναι εύκολο να βρεθεί.

ΒΟΥΛΗΣΗ χρειάζεται και διάθεση να εξελίξουμε τη δημοκρατία αντιδρώντας στον κανιβαλισμό που την εξολοθρεύει.

*Εκτός από τεχνολογική είναι και πολιτικοϊδεολογική οι έτοιμη γνώση για …πιθήκους! Σε τι οδηγεί η άγνοια για το «κουκούτσι» το ξέρουμε πλέον πολύ καλά πλέον στο Ελλαδιστάν, όσοι το ξέρουμε τέλος πάντων.