Στη  χορεία των «λαϊκών» αποφθεγμάτων συγκαταλέγεται και η ρήση-απόφανση: «Με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα γκαϊδίσεις».

Όπως και κάθε «λαϊκό» όμως η σχέση της με το υποκείμενο «λαός» είναι τελείως διάφορη απ αυτή που συντηρούν του υποκείμενου οι καλοθελητές του.

Άτομα και μόνο υπάρχουν πίσω απ οτιδήποτε «λαϊκό». Άτομα ξεχωριστά των οποίων τις σκέψεις ή ανακαλύψεις υιοθέτησε ένα μέρος της άμορφης (λαο)μάζας, και, «από στόμα σε στόμα» ή «από χέρι σε χέρι», έγινε ο μεταφορέας της.

Παρεμπιπτόντως η αποδόμηση της αντίληψης περί «λαού» ως παραγωγού σκέψης, τέχνης ή σοφίας. Και επανέρχομαι στο προκείμενο.

Στο περί «στραβού» και «γκαϊδίσματος» δηλαδή, το οποίο στην περίπτωση έχει να κάνει, με την κυβερνητική στραβομάρα και το συνεπαγόμενο αντιπολιτευτικό γκάιδισμα.

Οιονεί δείγμα αντιπολιτευτικού αλληθωρισμού, ήτοι προσχώρηση στα κελεύσματα της τσιπροκαμένης τύφλας, είναι η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι κανένα μέλος της οικογένειάς του δεν πρόκειται να καταλάβει κυβερνητικό ή πολιτειακό αξίωμα.

Άμεση συνέπεια της δήλωσης-απόφασης είναι ο αποκλεισμός της αδερφής του Ντόρας Μπακογιάννη όπως και του γιου της-και ανεψιού του, Κώστα Μπακογιάννη, που, τηρουμένων των αναλογιών, επέπλευσαν στην πολιτική σαν αυτόφωτοι περισσότερο παρά σαν ετερόφωτοι.

– Για νεοδημοκράτης δεν φημίζομαι.Κρίνοντας όμως σαν πολίτης ερωτώ:

#Έχει την πολυτέλεια η ΝΔ-άρα και η χώρα εφόσον γίνει κυβέρνηση, να στερείται των υπηρεσιών τέτοιων στελεχών;

#Είναι ή όχι η απόφαση αυτή προσχώρηση στην ατζέντα που επιβάλει η Μαξίμου παράγκα και ο δημοσιογραφικός υπόκοσμος που την υπηρετεί;

#Αναιρεί ή όχι την υπόσχεση για αξιοκρατία σε όλα τα επίπεδα;

# Και το βασικότερο:Αποτελεί ή όχι προσβολή στη μνήμη του δολοφονημένου Παύλου Μπακογιάννη-άρα και δημοκρατική υποχώρηση έναντι της ζερβοφασιστικής παράνοιας που δολοφονεί προσωπικότητες είτε άμεσα, πυροβολώντας, είτε έμμεσα, λασπώνοντας;

Πολιτικά-με την έννοια του συρμού, μπορεί και να του βγει του Κυριάκου η απόφαση. Τακτικά όμως η παραπαίουσα δημοκρατία θα έχει υποστεί μια ακόμη ήττα.

Διότι ναι μεν πρέπει να τελειώνουμε με το νεποτισμό, όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει με όρους Τζανακόπουλου, Καρανίκα, Κουρή και Βαξεβάνη.

Κάθε περίπτωση έχει της ιδιαιτερότητές της. Και αυτό η κανονική δημοκρατία δεν μπορεί να το παραβλέπει.

Αν το κάνει χαιρετίσματα στην Αυγη(ανή).