Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν μέλη της ΛΑΕ, συλλογικότητες και φορείς έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο Ε. και Ζ. Σιμόπουλου στην οδό Ακαδημίας, όπου γινόταν ο πρώτος ηλεκτρονικός πλειστηριασμός. 

Αφορά διώροφη μεζονέτα στην Κηφισιά, 320 τετραγωνικών μέτρων, με με τιμή εκκίνησης 718.915 ευρώ. Είναι ο πρώτος e-πλειστηριασμούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του υπουργείου Δικαιοσύνης. Η συνολική οφειλή του ιδιοκτήτη της ανέρχεται σε 1,23 εκατ ευρώ. Επίσης πλειστηριάζονται 6 θέσεις πάρκινγκ στο ψυχικό αξίας 600.000 ευρώ.

Το σημερινό πινάκιο των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών περιλαμβάνει 10 ακίνητα, ωστόσο μόνο η κατοικία στην Κηφισιά θα βγει στο σφυρί, καθώς 8 ακίνητα βρίσκονται σε πόλεις όπου συνεχίζεται η αποχή των συμβολαιογράφων.

Ο Παν. Λαφαζάνης  που παρευρέθηκε στην κινητοποίηση της Ενωτικής Πρωτοβουλίας κατά των πλειστηριασμών – Ακαδημίας 31,  έκανε την παρακάτω δήλωση:

“Λύσσαξαν από το πρωί ορισμένα μέσα ενημέρωσης να με συκοφαντούν ότι μετέχω σε μια κινητοποίηση για να γλιτώσω από τον πλειστηριασμό ακίνητο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Απαντώ στους συκοφάντες και διαβολείς ότι όχι μόνο ψεύδονται αλλά και ότι εκτελούν διατεταγμένη παρουσία. Η κινητοποίηση μας, όπως είχαμε δηλώσει εκ των προτέρων, δεν απέβλεπε να ακυρώσει τον συγκεκριμένο πλειστηριασμό αλλά στρεφόταν ενάντια στην αδιαφανή και αντιδημοκρατική μεθόδευση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που στην αρχή ξεκινούν αποπροσανατολιστικά με μεγάλα ακίνητα αλλά στη συνέχεια θα επιτεθούν στην λαϊκή περιουσία.

Η αλήθεια είναι ότι στην χώρα υπάρχει μια χούντα πλειστηριασμών που συναποτελείται από τους Τσίπρα – Κοντονή – Τόσκα – Τσακαλώτο, τον Ρούσκα και τα “κοράκια” που συνιστούν την κλίκα του και τους τραπεζίτες. Αυτή η χούντα μετέρχεται όλων των έκνομων και αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων για να ξεσπιτώσει και να αρπάξει λαϊκή περιουσία από νοικοκυριά τα οποία επλήγησαν από την κρίση και αδυνατούν να αποπληρώσουν ληστρικά δάνεια. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν. Το κίνημα είναι εδώ αποφασισμένο να τα ματαιώσει“.