Ένα πρόβλημα φαίνεται να λύνει η DC και 2 να προκύπτουν σχετικά με το DCEU και την επερχόμενη, ήδη «ταλαιπωρημένη» ταινία της «The Batman».

Τους τελευταίους μήνες τα προβλήματα σχετικά με την ταινία δεν λένε να σταματήσουν. Πρώτα παραιτήθηκε ο Ben Affleck από το ρόλο του σκηνοθέτη. Μετά φήμες τον ήθελαν να αποχωρεί εντελώς από το project. Τελικά έπειτα από αρκετή προσπάθεια, ο Matt Reeves ανακοινώθηκε πως θα είναι ο νέος σκηνοθέτης. Και εκεί που όλα έδειχναν πως έχουν βρει το δρόμο τους, τελικά η DC ψάχνει να βρει τρόπο να καλύψει την ημερομηνία κυκλοφορίας της ταινίας, η οποία είχε οριστεί μέσα στο 2018, καθώς όπως φαίνεται το «The Batman» δεν θα είναι έτοιμο μέχρι τότε.

Ένας από τους λόγους είναι πως ο Matt Reeves αυτή τη στιγμή ασχολείται με τις τελευταίες λεπτομέρειες της νέας του ταινίας, «War for the Planet of the Apes», η οποία θα κάνει πρεμιέρα το καλοκαίρι. Επίσης υπάρχει θέμα με το σενάριο της ταινίας και όπως φαίνεται εξετάζεται η περίπτωση της επανεγγραφής. Αν κάτι τέτοιο ισχύσει τελικά, δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το ρόλο του Joe Manganiello, ο οποίος είχε επιβεβαιωθεί πως θα υποδυθεί τον κακό της ταινίας, Deathstroke, καθώς δεν είναι σίγουρο πως στο νέο σενάριο θα υπάρχει ο χαρακτήρας.

Όλα αυτά τα προβλήματα έρχονται να προστεθούν σε όσα αντιμετωπίζει η Warner και η DC με τις παραγωγές τους που σχετίζονται με το κινηματογραφικό σύμπαν των υπερηρώων της DC. Έχοντας χάσει αρκετό έδαφος σε σχέση με τη Marvel, την Disney και το MCU, οι δύο εταιρείες θα πρέπει να προσέξουν αρκετά τις επερχόμενες ταινίες τους, αν θέλουν να αλλάξουν το κλίμα. Το ότι οι δύο τελευταίες ταινίες του DCEU, Batman V Superman και Suicide Squad, δεν πήραν καθόλου καλές κριτικές, φυσικά δεν βοηθάει την κατάσταση.

Η DC πάντως δεν το βάζει κάτω και έχει ήδη ανακοινώσει τις επόμενες ταινίες της. Το «The Flash» βρίσκεται σε αναζήτηση σκηνοθέτη, μετά την αποχώρηση του Rick Famuyiwa, το «Gotham City Sirens» ετοιμάζεται χωρίς να έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες και το «Green Lantern Corps» έχει ανακοινωθεί για το 2020. Επίσης έχουν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ιδέες για το Suicide Squad 2.

Πάντως θα επιστρέψουμε στο DCEU στις 8 Ιουνίου, με το «Wonder Woman» και στις 17 Νοεμβρίου, με το «Justice League».

Δείτε εδώ τα trailer από τις επερχόμενες ταινίες.

Wonder Woman:

Justice League: