Η Νοτιοκορεάτισσα υψίφωνος Σάε Κιουνγκ Ριμ  κέρδισε χτες βράδυ το μεγάλο χειροκρότημα του κατάμεστου Ηρωδείου ερμηνεύοντας δυναμικά με τις σπουδαίες φωνητικές ικανότητές της το ρόλο της Αμπιγκαΐλε στην παράσταση του «Ναμπούκο» του Βέρντι.

Η Εθνική Λυρική Σκηνή άνοιξε με αυτή την μεγαλειώδη  παράσταση το Φεστιβάλ Αθηνών προσελκύοντας χιλιάδες θεατές που την εμπιστεύονται ιδίως σε έργα σαν αυτό που στηρίζονται  εν πολλοίς στην πολύ καλά δουλεμένη από χρόνια χορωδία της.

Στη νέα αυτή παραγωγή εκτός από την χορωδία και τους δοκιμασμένους μονωδούς, πρωταγωνίστησαν οι φωτισμοί του Αλεσσάντρο Βεράτσι και κυρίως οι βιντεοπροβολές του Λούκα Ατίλιι που κατάφερε να μας μεταφέρει ζωντανές εικόνες από τον τόπο στον οποίο διαδραματίζεται το έργο, όπως π.χ. του φλεγόμενου ναού του Σολομώντα,  όπου βρήκαν καταφύγιο οι Εβραίοι όταν πολιορκούσε την Ιερουσαλήμ ο βασιλιάς της Βαβυλώνας Ναμπούκο-Ναβουχοδονόσορ.   Επίσης η ορχήστρα της ΕΛΣ υπό την διεύθυνση του Γάλλου Φιλίπ Oγκέν έδωσε μια πλούσια γεύση του λυρικού αυτού δράματος.

Έτσι με καμβά το ρωμαϊκό θέατρο μας παρουσίασαν πώς μπορεί μια παράσταση λάιβ να αποκτήσει και  κινηματογραφικές διαστάσεις.

Η χορωδία της Λυρικής που εντυπωσίασε όχι μονάχα για τις φωνητικές αλλά και θεατρικές της ικανότητες,  γέμισε τη σκηνή όπως βλέπουμε σε μεγάλες διεθνείς παραγωγές.  

Το Ηρώδειο στο φινάλε σείστηκε από τα χειροκροτήματα, που είναι η καλύτερη απόδειξη της σπουδαίας επιτυχίας αυτής της παράστασης που μας εισήγαγε δυναμικά και απολαυστικά στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού 2018! Καλή Αρχή.