Για το «τριφύλλι» η σημερινή αναμέτρηση με τη Ρεάλ Μαδρίτης σημαίνει πρόκριση, καθώς η νίκη θα φέρει κατά τεράστιο ποσοστό τους «πράσινους» στα πλέι οφ.

Αν ο Εξάστερος ρίξει στο καναβάτσο τη Βασίλισσα, τότε θα μπορούμε να ξεκινήσουμε και το… παιχνίδι των υποθέσεων.

Για την ώρα όλα στριφογυρίζουν γύρω από αυτό το 40λεπτο με τους Μαδριλένους. Το ΟΑΚΑ ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά να φορέσει τα καλά του… και να περάσει το «νόμο του», καθώς προβλέπεται μεγάλη κοσμοσυρροή, και ο Τσάβι Πασκουάλ ετοιμάζεται από τη μεριά του να αντιμετωπίσει τη μεγάλη του… παλιά αγάπη. Την ομάδα την οποία δεκάδες φορές έχει αντιμετωπίσει και υποτάξει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Για να καθηλώσει τους Μαδριλένους ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να παίξει άμυνα και να μπλοκάρει την πιο επικίνδυνη επίθεση στο transition παιχνίδι. Μια επίθεση που σουτάρει τα περισσότερα τρίποντα σε κατάσταση αιφνιδιασμού από οποιαδήποτε άλλη και έναν σεσημασμένο τύπο, που αν δεν τον κλειδώσεις στ’ αποδυτήρια δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για το πώς και από πού θα σκοράρει. Τον Σέρχιο Γιουλ φυσικά.

Δίπλα στον παλαβό άσο της Ρεάλ έχει προστεθεί και ένα παιδί-θαύμα. Ο Λούκα Ντόνσιτς στα 18 του μοιάζει ν’ ανήκει στην κατηγορία μεγάλων εξαιρέσεων που βγαίνουν κάθε λίγα χρόνια. Από την άλλη όμως και ο Παναθηναϊκός θα δει την επιστροφή του Τζέιμς Γκιστ στο παρκέ και μάλιστα πάλι με αντίπαλο τη Βασίλισσα, καθώς είχε να πάξει στην Ευρωλίγκα από τις 16 Νοεμβρίου, όταν και… κατέρρευσε απέναντι στη Ρεάλ. Αν όλα πάνε καλά ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και οι «πράσινοι» με τη συμβολή του Αμερικανού κάνουν τα αναμενόμενα, τότε ο νόμος του ΟΑΚΑ θα ισχύσει και για τη Βασίλισσα!