Εγκαίνια του νέου γραμμικού επιταχυντή σήμερα το απόγευμα στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Αγ..Σάββας προσφορά της οικογένειας Αγγελοπούλου προς τιμή της Ιωάννας Αγγελοπούλου που χάθηκε πρόωρα. Οικοδεσπότες ο πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Γιώργος Δενδραμής και ο επιστημονικός διευθυντής Χαράλαμπος Ζαμπάτης.

 

Παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου εκπροσώπων των κομμάτων και πλήθος κόσμου. Διακρίναμε τον Βασίλη Σπανούλη και Γιώργο Πρίντεζη δίπλα στο Γιάννη Σφαιρόπουλο και τον Μίλαν Τόμιτς.

Ο πρόεδρος του Αγ.Σάββα στην ομιλία του εξήρε την διαχρονική βοήθεια της οικογένειας Αγγελοπούλου και την μείωση της αναμονής των ασθενών από 7 σε 3 μήνες στο τμήμα της Ακτινοθεραπείας με την προσθήκη νέων τεχνολογιών. Μάλιστα ανακοίνωσε την αντικατάσταση των μονάδων Κοβαλτίου από σύγχρονους επιταχυντές μέσω ΕΣΠΑ. όπου μαζί με την νεόκτιστο τμήμα της Πυρηνικής Ιατρικής ανοίγει νέους ορίζοντες για την υγεία.

Ο επιστημονικός διευθυντής Χαρ.Ζαμπάτης τόνισε πως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κάναμε άλματα 15ετίας στη θεραπεία των καρκινοπαθών. Αναφέρθηκε με ποδοσφαιρικούς όρους πως ήρθε «ο Άγιαξ της τεχνολογίας».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος αφιέρωσε το έργο στην γυναίκα του Ιωάννα εκπληρώνοντας μια θερμή επιθυμία της.

Ο υπουργός Ανδρέας Ξανθός τόνισε πως στέλνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας πως η δημόσια υγεία είναι αξιόπιστη.Μια υψηλού επιπέδου φροντίδα εξασφαλίζεται με τέτοιες δωρεές.Αυτό που κάνει τη διαφορά είναι το εξειδικευμένο προσωπικό που πολλές φορές υπερβαίνει τις αντοχές του. κατέληξε.