Ο Ρονάλντο με κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην Πορτογαλία έναντι της Ρωσίας που είναι με την πλάτη στον τοίχο. Με ανατροπή (2-1) κέρδισαν οι Μεξικανοί τους Νεοζηλανδούς.

Η δεύτερη αγωνιστική του Κυπέλλου συνομοσπονδιών άρχισε χθές και συνεχίζεται σήμερα με το 2ο όμιλο. Στη Μόσχα οι διοργανωτές απογοήτευσαν. Η Ρωσία δεν είχε ούτε μια τελική εντός εστίας κόντρα στους ανώτερους Πορτογάλους.

Μόλις στο 8′ οι πρωταθλητές Ευρώπης πέτυχαν το γκολ της νίκης. Απο μακρινή σέντρα του Γκερέιρο της Ντόρτμουντ, ο Ρονάλντο κρέμασε με κεφαλιά τον Ακινφέεβ. Πιο κοντά βρέθηκε η Πορτογαλία σε 2ο γκολ παρά η Ρωσία στην ισοφάριση.

Χαιλάιτ:

 

Τώρα αν θέλει να περάσει στα ημιτελικά η Ρωσία, θα πρέπει να κερδίσει οπωσδήποτε το Μεξικό στον τελευταίο αγώνα.

Το Μεξικό

Στο Σότσι της ανατολικής ακτής της Μαύρης Θάλασσας, οι αετοί της Καραϊβικής δυσκολεύτηκαν απέναντι στους πρωταθλητές Ωκεανίας. O Κρις Γουντ της Λιντς έβαλε μπροστά τη Ν. Ζηλανδία πλασάροντας εύστοχα τον Ταλαβέρα στο 42′.

Στο 54′ οι πράσινοι ισοφάρισαν με φοβερό γυριστό σουτ του Ραούλ Χιμένεζ της Μπενφίκα. Στο 72′ η ανατροπή ολοκληρώθηκε. Μετά απο ασταμάτητη κούρσα απο αριστερά, ο Ακίνο της Τίγκρες έβγαλε ασίστ στον Περάλτα της Αμέρικα που δεν αστόχησε με αριστερό πλασέ για το 2-1. Μια ισοπαλία κόντρα στη Ρωσία θα είναι αρκετή για να προκριθούν οι πράσινοι.

 

Χαιλάιτ:

Βαθμολογία 1ου ομίλου :

 

  1. ΜΕΞΙΚΟ 4
  2. ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 4
  3. ΡΩΣΙΑ 3
  4. Ν. ΖΗΛΑΝΔΙΑ 0

 

Σήμερα : Καμερούν – Αυστραλία και Γερμανία – Χιλή