Ιστορική πρόκριση στα προημιτελικά πήρε η Λέστερ, η οποία στον επαναληπτικό με τη Σεβίλη επικράτησε με 2-0 και την πέταξε εκτός της συνέχειας της διοργάνωσης.

Οι «αλεπούδες» απέδειξαν ότι όταν  κάποιος κάνει το λάθος να τους υποτιμήσει το πληρώνει! Πέρυσι το έκαναν ολόκληρη τη σεζόν απέναντι σε όλους στην Αγγλία και φέτος το νέο τους θύμα είναι από το Champions League.

Στην Αγγλία πασχίζει να παραμείνει στην Premier League, όμως για μια ακόμη φορα η πρωταθλήτρια του «Μεγάλου Νησιού» απέδειξε ότι μπορεί να κάνει τις πιο απίστευτες ανατροπές.

Το γκολ του Βάρντι στην ήττα της Ανδαλουσίας (1-2) αποδείχθηκε καταλύτης, καθώς για τη Λέστερ αρκούσε μόνο ένα γκολ, όποτε κι αν το έβρισκε αυτό, απέναντι στη Σεβίλη στον επαναληπτικό του  «King Power Stadium». Τελικά οι «αλεπούδες» άνοιξαν το σκορ σε μια από τις λίγες επισκέψεις τους στην περιοχή του Σέρχιο Ρίκο στο πρώτο ημίχρονο, με αρκετή δόση τύχης πάντως.

Στο 27ο λεπτό ο Μαχρέζ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια αριστερά, η μπάλα πέρασε και βρήκε στο πόδι του Γουές Μόργκαν, για να καταλήξει στα δίχτυα. Ώς το γκολ οι Ανδαλουσιάνοι έλεγχαν το ρυθμό και είχαν απειλήσει άμεσα στο 4΄ με το σουτ του Νασρί, που ανάγκασε τον Σμάιχελ σε μεγάλη απόκρουση.

Η τύχη της Λέστερ συνεχίστηκε στη φάση του 53ου λεπτού, όταν ο «κεραυνός» του Εσκουδέρο τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στην ίδια φάση σφραγίστηκε η μοίρα της Σεβίλης, αφού στο επόμενο λεπτό οι γηπεδούχοι διπλασίασαν με τον Ολμπράιτον.

Σημαντικό ρόλο στην έκβαση του αγώνα έπαιξε η κόκκινη κάρτα που αντίκρισε ο Σαμίρ Νασρί στο 74′ για αψιμαχία του με τον Βάρντι, που του κόστισε τη δεύτερη κίτρινη στο ματς, καθώς και η καθοριστική απόκρουση του Κάσπερ Σμάιχελ.

Ο Δανός τερματοφύλακας στο 80′ έσβησε και την τελευταία ελπίδα της ομάδας της Ανδαλουσίας, καθώς απέκρουσε το κάκιστο πέναλτι του Ενζονζί που θα έστελνε το ματς στην παράταση, ενώ το «κύκνειο άσμα» των φιλοξενούμενων ήρθε στο 84΄ οπότε έχασαν με αποβολή και τον προπονητή τους, Χόρχε Σαμπάολι.

https://www.youtube.com/watch?v=55gFerij28Q