Ο αρχηγός της Ν.Δ. σε νέες δηλώσεις του από τη Φωκίδα ανέλυσε την αναγκαιότητα για το δικό του μείγμα πολιτικής.

Η συμφωνία κυρίων

Εμείς θα πάρουμε το ρίσκο να μειώσουμε τη φορολογία για τις επιχειρήσεις, θα είμαστε αμείλικτοι, όμως, σε φαινόμενα φοροδιαφυγής, γιατί από τη στιγμή που θα κάνουμε αυτή την κίνηση καλής θέλησης για το επιχειρείν, θέλουμε και θα ζητήσουμε και την αντίστοιχη συμμόρφωση της επιχειρηματικής κοινότητας.

Τα παραπάνω ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της περιοχής.

Ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε πως χρειάζεται ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής, επιμένοντας ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση.

«Είμαστε απολύτως πεπεισμένοι ότι σήμερα το να ασκεί κανείς επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ελλάδα, περίπου δεν βγάζει νόημα, όταν μεταξύ φόρων, εισφορών, προκαταβολών καταλήγεις να τα δίνεις σχεδόν όλα στο κράτος» ανέφερε και πρόσθεσε: «Δεν είναι βιώσιμη αυτή η λύση. Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα πολύ αναλυτικό σχέδιο για μια στοχευμένη μείωση φορολογικών συντελεστών σε συνδυασμό με ένα περαιτέρω συμμάζεμα και εξορθολογισμό των κρατικών δαπανών. Χρειαζόμαστε ένα άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτοί οι φόροι και αυτές οι εισφορές δεν μας οδηγούν πουθενά.  Θέλω να είμαι τελείως ξεκάθαρος σε αυτό, ότι υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν τον οποίο ακολουθεί η κυβέρνηση».

Όμως μέσα στον καταιγισμό τοποθετήσεων προσπαθεί να κρατήσει και τις εσωκομματικές ισορροπίες του με την καραμανλική πτέρυγα. Μάλιστα εξάγνισε τον πρώην πρωθυπουργό σε τέτοιο βαθμό που δημιουργούνται απορίες ποιον να πιστέψεις, τον Κυριάκο ή τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.