Η Γιουβέντους νίκησε τη Μονακό και στο Τορίνο, αυτήν την φορά με 2-1, έτσι προκρίθηκε για 9η φορά στον τελικό του Champions League.

H ”Mεγάλη Κυρία” προκρίθηκε στον τελικό του Champions League 2016-17, καθώς νίκησε τη Μονακό και στο Τορίνο, αυτήν την φορά με 2-1, έτσι με συνολικό σκορ 4-1 πήρε το εισιτήριο για την μεγάλη βραδιά της 3ης Ιουνίου στο Κάρντιφ.

Η πιο εμβληματική φυσιογνωμία στην ιστορία της Γιουβέντους, δεν είναι άλλος από τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν, τον άνθρωπο που αποτελεί τρανό παράδειγμα πίστης και αφοσίωσης, ειδικά μετά την απόφασή του να παραμείνει «μπιανκονέρο», παρά τον υποβιβασμό της «Μεγάλης Κυρίας» για το σκάνδαλο «Calciopolis» το 2006, θα έχει μια ακόμη ευκαιρία να σηκώσει στα χέρια του ως αρχηγός αυτή την κούπα.

Άξιος συμπαραστάτης του, ο Ντάνι Άλβες, που του είχε στερήσει το τρόπαιο το 2015 με την Μπαρτσελόνα, προσδοκά να γράψει και αυτός ιστορία στο Κάρντιφ. Ο Βραζιλιάνος κατέχει ένα μοναδικό ρεκόρ, αφού σε πέντε ευρωπαϊκούς τελικούς που έχει συμμετάσχει (δύο με τη Σεβίλλη στο UEFA Cup και τρεις με τη Μπαρτσελόνα στο Champions League), μετράει ισάριθμες κατακτήσεις. Συμπεριλαμβανομένων και των κατακτήσεων του Super Cup, μετράει συνολικά εννιά ευρωπαϊκά τρόπαια και απέχει μόλις ένα από τον τεράστιο Πάολο Μαλντίνι, που έχει δέκα και βρίσκεται στην κορυφή της λίστας.

Τέλος ένα σπουδαίο επίτευγμα κυνηγάει και η Γιουβέντους, η οποία θέλει να γίνει η δέκατη ομάδα στην ιστορία που θα φτάσει αήττητη στην κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.