Με χατ-τρικ ο Κριστιάνο δεν άφησε τους Ισπανούς να πάρουν τη νίκη (3-3) στη ματσάρα του Σότσι.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3-3 ΙΣΠΑΝΙΑ

Στην ανατολική ακτή της Μαύρης Θάλασσας, χόρτασαν μπάλα ακόμα και τα ψάρια. Ο τα πάντα ποιών Κριστιάνο Ρονάλντο έπαιξε μόνος, απέναντι σε συμπαίκτες και αντιπάλους απο το ισπανικό πρωτάθλημα.

Έγινε ο πρώτος παίκτης που σκοράρει σε 8 μεγάλα τουρνουά (4 ευρωπαϊκά και 4 παγκόσμια) ξεκινώντας εναντίον της Ελλάδας το 2004.

Ακόμα και τα λεπτά που σκόραρε στο σημερινό ματς δεν είναι τυχαία (4’, 44’, 88’). Στο 3ο λεπτό κέρδισε πέναλτι από τον φίλο του στη Ρεάλ το Νάτσο. Αμέσως το 1-0, με την ομάδα του Σάντος να βάζει το πούλμαν στην άμυνα και να χτυπά σε αντεπιθέσεις.

Οι Ισπανοί όμως διαθέτουν αρκετή ποιότητα ώστε να διασπάσουν οποιαδήποτε άμυνα. Στο 24´ ο Ντιέγκο Κόστα αφού έριξε νοκ άουτ με αγκωνιά τον Πέπε, χώρεψε τον Γκερέιρο και νίκησε τον Πατρίσιο για το 2-1.

Οι Ισπανοί είχαν τον έλεγχο και τις ευκαιρίες αλλά ο Ρονάλντο είχε τύχη στο 44’. Ο ντε Χέα δεν μπλόκαρε το εύκολο σουτ και έγινε το 2-1.

Στο 55’ με υπέροχη κομπίνα στο φάουλ, οι Σίλβα και Μπουσκέτς έδωσαν στον Ντιέγκο το 2ο γκολ στο πιάτο.

Μετά από  τρία λεπτά η μπάλα στρώθηκε στο Νάτσο που έγραψε το 2-3 με φοβερή βολίδα εκτός περιοχής αφού τσούγκρισε και τα δυο δοκάρια.

Η Ισπανία είναι καλύτερη ομάδα, αλλά ο Κριστιάνο είχε την πονηριά και την ποιότητα για να αποτρέψει την ήττα.

Στο 88’ κέρδισε το φάουλ απ´τον αφελή Πικέ. Το εκτέλεσε υπέροχα πανω-δεξιά απ´το τείχος για το 3-3. Μας θύμισε οτι μόνο για χάρη του πρέπει να υπολογίζουμε την Πορτογαλία.

 

Χαϊλάιτ :

 

ΜΑΡΟΚΟ 0-1 ΙΡΑΝ

Στην Αγ. Πετρούπολη επετεύχθη η πρώτη νίκη ασιατικής ομάδας σε παγκόσμιο κύπελλο απο το 2010 (Ιαπωνία – Δανία). Το Ιράν λοιπόν λύτρωσε το ασιατικό ποδόσφαιρο με αυτογκόλ του Μπουαντούζ στο 95 !

 

Οι Βορειοαφρικανοί  ήταν εμφανώς ανώτεροι σε όλο το ματς αλλά δε στάθηκαν ικανοί να σκοράρουν. Έχασαν μεγάλες ευκαιρίες με Μπελχαντά, Ζιγιέκ και Μπενατιά.

 

Στο τελευταίο λεπτό ο Μασούντ της ΑΕΚ εκτέλεσε κόρνερ και ο Μαροκινός επιθετικός της Σαν Πάουλι με ψαράκι αυτοκεφαλιά έδωσε τη νίκη στο Ιράν και την πρωτιά στο 2ο όμιλο.

 

Χαϊλάιτ :