Του Συμεών Σολταρίδη

Μας ξένισε η τοποθέτηση της Υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, η οποία στο απόγειο του κυβερνητικού αφηγήματος της δήλωσε «ότι τώρα ο κόσμος δεν τρώει από τα σκουπίδια και τα παιδιά δεν λιποθυμούν γιατί τρώνε».

Δεν θα περιμέναμε να ακούσουμε αυτή την ατυχή δικαιολογία από μια πολιτικό, ιδιαίτερα δε από μια πετυχημένη επαγγελματία. Σαν άνθρωπος του χώρου των ΜΜΕ σε πολλές όμορες χώρες που βρισκόμουνα με αποστολή, έβλεπα ανθρώπους να βρίσκονται μέσα σε κάδους και να μαζεύουν «αποφάγια» και απέφευγα όχι μόνο να φωτογραφίσω, αλλά και να κοιτάξω προς τα εκεί.

Δεν χάνει την αξιοπρέπεια του αυτός που ψάχνει για φαγητό, αλλά τουναντίον γίνεται αναξιοπρεπής και απάνθρωπος, αυτός που τόσα χρόνια παρακολουθούσε το γεγονός, το εκμεταλλεύτηκε πολιτικά και τώρα επαίρεται πως δήθεν οι πολιτικές του επιλογές το εξάλειψαν.

Άραγε γνωρίζει η καθόλα αξιοπρεπής κ. Κουντουρά, πόσα παιδιά πάνε ακόμη σχολείο «άφαγα», όχι γιατί τα «χόρτασε» η παρούσα κυβέρνηση , αλλά προέρχονται από αξιοπρεπείς οικογένειες και ντρέπονται να ανοίξουν το χέρι τους για βοήθεια;

Η συνεργατική κυβέρνηση ενέτεινε την φτώχια και δεν την περιόρισε. Η παρούσα κυβέρνηση με την πολιτική που ασκεί ενισχύει  τους έχοντες και κατέχοντες , φορολογεί  το κάθε τι (αφορολόγητο έμεινε μόνο το οξυγόνο που αναπνέουμε) και διέλυσε την λεγόμενη «μεσαία» τάξη.

Δεν θα μακρολογήσω . Απλά θα ζητήσω από την υπουργό  Τουρισμού να σκεφθεί  τα λεγόμενα της, να περπατήσει κάποια μέρα γύρω από κάδους, μόνη και χωρίς την συνοδεία τις ή να μεταβεί σε κάποιο σχολείο την ώρα του διαλείμματος για να δει πόσα παιδάκια βρίσκονται μακριά από τα κυλικεία επειδή το πρωί φεύγοντας από το σπίτι «ξέχασε» να πάρει χρήματα για ένα κουλούρι.

Αντί λοιπόν των μεγαλοστομιών «κρείττον το σιγάν». Οι άνθρωποι, ιδιαίτερα οι πολιτικοί, που πρέπει να είναι πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟΙ, πρέπει να είναι φειδωλοί στα λόγια τους και πλούσιοι στις πράξεις τους.