Ούτε ο Μουρίνιο μπόρεσε να σταματήσει τον ανίκητο σε τελικούς Ζιντάν. Υπερκυπελλούχος Ευρώπης η Ρεάλ με 2-1 τη Μάντσεστερ.

Η Βασίλισσα είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Όσο ανέτοιμη και αν είναι, όσες αδυναμίες κι αν έχει, όσο και να λείπει ο Κριστιάνο. Χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια να τη νικήσει κανείς και ειδικά σε τελικό. Η Μάντσεστερ δεν τα κατάφερε και μάλιστα έδειξε αρκετά υποδεέστερη σε ποιότητα, στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Οι δυο ομάδες είχαν να συναντηθούν από το 2013, όταν ο Μουρίνιο βρίσκονταν στη Μαδρίτη. Στο εντυπωσιακό στάδιο “Φίλιππος ο 2ος” των Σκοπίων ο Πορτογάλος χρησιμοποίησε και τις τρεις πανάκριβες μετεγγραφές του (Λουκάκου, Μάτιτς, Λίντελεφ). Από την άλλη ο Ζιντάν δεν άλλαξε την περσινή βασική 11άδα εκτός απ´ τον ανέτοιμο Ρονάλντο που μπήκε στο 83′. Φανερά πιο δεμένη ομάδα οι «γκαλάκτικος» κυριάρχησαν εξ´ αρχής.

Ο Μπέιλ έχασε καλή ευκαιρία πριν το 10λεπτο, ο Καζεμίρο προειδοποίησε με κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι (14′) και στο 22′ ήρθε το γκολ. Ο Καρβαχάλ με ψηλή σέντρα βρήκε τον Καζεμίρο σε οριακή θέση και ο Βραζιλιάνος νίκησε το Ντε Χέα με αριστερή προβολή. Ήδη στα 30′ η Ρεάλ είχε δώσει 150 παραπάνω πάσες και είχε αναγκάσει τη Μάντσεστερ να τρέξει 2 χιλιόμετρα παραπάνω συνολικά.

Στο 52′ και ενώ οι διάβολοι ακόμα ψάχνονταν, ο Μπέιλ με τον Ίσκο έπαιξαν φοβερό ένα-δυο στην περιοχή και ο Ισπανός πλήγωσε το συμπαίκτη του στην εθνική με πλασέ για το 2-0. Στο 61′ ο Μπέιλ απέτυχε να τελειώσει το ματς αφού, παραλίγο να γκρεμίσει το τέρμα με κεραυνό στο οριζόντιο από τα 5 μέτρα.

Στην αντεπίθεση η Μάντσεστερ μείωσε αφού ο Νάβας απέκρουσε σουτ του Μάτιτς και η μπάλα στρώθηκε στο Λουκάκου που σκόραρε στο ριμπάουντ. Η Ρεάλ κουράστηκε και έτσι δόθηκε η ευκαιρία στους Άγγλους να ισοφαρίσουν. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία ο Νάβας απέκρουσε πλασέ του Ράσφορντ σε τετ-α-τετ στο 81′.

Ετσι λοιπόν οι Μαδριλένοι μετά το συνεχόμενο Τσάμπιονς Λιγκ πήραν και συνεχόμενο Σούπερ Καπ. Ο Ζιντάν σε 19 μήνες έχει 5/5 τελικούς και 6 τίτλους με τη Ρεάλ. Αξιοσημείωτο είναι πως από το 2009 μέχρι σήμερα, το Σούπερ Καπ το κερδίζουν ισπανικές ομάδες εκτός απ´το 2013 (Μπάγερν). Από 3 φορές Ρεάλ και Μπάρτσα, άλλες 2 η Ατλέτικο.

Δεν είναι τυχαίο που οι καλύτεροι παίκτες της Ρεάλ χθες ήταν οι Ίσκο, Καζεμίρο, Κρόος. Αυτοί δηλαδή που έκαναν μεγάλη διαφορα στο περσινό πρωτάθλημα Ισπανίας. Ο Γερμανός μάλιστα είχε 74/77 εύστοχες πάσες. Η Μάντσεστερ ίσως εχει ενισχυθεί επαρκώς για να πάρει την premier league, ανεπαρκώς όμως για να εκθρονίσει τη βασίλισσα.

Τα χαϊλάιτ του αγώνα: