Η ομάδα του Κώστα Κεραμιδά έχει καταφέρει να “τρελάνει” κόσμο μέχρι στιγμής.

Υπέταξε την – Πρωταθλήτρια Ευρώπης – Σερβία. Έφτασε μία ανάσα από το να υποτάξει την δευτεραθλήτρια Ευρώπης Γαλλία. Και χθες (20/6) κέρδισε για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές εβδομάδες την πανίσχυρη Ρωσία (την είχε κερδίσει και σε φιλικό σε τουρνουά στην Πάτρα), την οποία δεν είχε κερδίσει ποτέ.

Η Ελλάδα με μια ονειρεμένη εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε τη Ρωσία με 62-58 σε αγώνα μπαράζ του Ευρωμπάσκετ Γυναικών και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη (22/6, 16:30) την Τουρκία.

Αυτή η Εθνική Γυναικών παίζει από την αρχή της διοργάνωσης έχοντας ένα πλάνο σε άμυνα και επίθεση, το οποίο εφαρμόζει στην εντέλεια. Το έκανε με την Σερβία στην πρεμιέρα. Το έκανε με την Ρωσία. Και, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, θα το κάνει και το κάνει και κόντρα στην Τουρκία στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας, στην προσπάθειά της να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην τετράδα της διοργάνωσης.

Tο πραγματικό  όμως μυστικό αυτής της Εθνικής Γυναικών, το αποκάλυψε άθελά της η Σπανού μετά τον αγώνα. “Δεν καταλαβαίνω ρε! ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ”! Ναι, λοιπόν, είναι αλήθεια. Αυτή η Εθνική Γυναικών ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ. Για αυτό λοιπόν και την Πέμπτη (22/6) θα απέχει κόντρα στην Τουρκία (16:00) 40 λεπτά από τη μεγαλύτερη στιγμή στην ιστορία του Γυναικείου Ελληνικού μπάσκετ.