Επίθεση δέχεται τελευταία το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπουργείου Πολιτισμού με δημοσιεύματα που αναφέρονται σε κακοδιαχείριση ενώ ο διαχειριστικός έλεγχος που έγινε δεν έδειξε προβλήματα.

Στόχος τα χρήματα που διαχειρίζεται το Ταμείο αυτό για να λειτουργεί ο παιδικός σταθμός των Υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ στην Πλάκα και οι κατασκηνώσεις, προερχόμενα εξ ολοκλήρου από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ).

Το μπαράζ δημοσιευμάτων κατά του Ταμείου Αλληλοβοηθείας έχει άμεση σχέση με το ΤΑΠΑ το οποίο έχει μείνει  από τον περασμένο Αύγουστο ακέφαλο, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην λειτουργία τόσο του ΤΑΠΑ όσο και του Ταμείου Αλληλοβοηθείας. Πρώτο θύμα ο παιδικός σταθμός που αύριο κλείνει δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό τόσων ανθρώπων.

Τα ζήτημα ξεκίνησε το καλοκαίρι όταν η τότε πρόεδρος του ΤΑΠΑ Ασπασία Λούβη αρνήθηκε να εκταμειεύσει 350.000 ευρώ για τις κατασκηνώσεις. Η κ. Λούβη διαφωνούσε με την χρηματοδότηση ενός ιδιωτικού φορέα όπως είναι το Ταμείο Αλληβοηθείας των υπαλλήλων του ΥΠΠΟΑ από ένα δημόσιο οργανισμό όπως το ΤΑΠΑ το οποίο συγκεντρώνει τις εισπράξεις από τα εισιτήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως και από τα πωλητέα είδη.

Μετά την άρνηση της κ. Λούβη να δώσει τα χρήματα προς το Ταμείο Αλληλοβοηθείας παύθηκε από τη θέση της από την υπουργό Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου η οποία διόρισε νέο Δ.Σ. ο πρόεδρος του οποίου παραιτήθηκε σχεδόν αμέσως  μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Από τότε δεν υπάρχει άνθρωπος να υπογράψει τίποτα στο ΤΑΠΑ δημιουργώντας σοβαρές δυσλειτουργίες σε όλες τις υπηρεσίες του.

Γι αυτό το Σωματείο Εργαζομένων στο ΤΑΠΑ αποφάσισε να διαμαρτυρηθεί κλείνοντας αύριο (7 Νοεμβρίου 2017) την κεντρική υπηρεσία του Τ.Α.Π.Α, τα Εργαστήρια εκμαγείων στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη καθώς και τα πωλητήρια σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους. Στις 11 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κεντρικό κτήριο του υπουργείου.