Πλήρωσε τα αμυντικά του λάθη και έμεινα οριστικά εκτός Europa League οι «ερυθρόλευκοι» μετά την κατάρρευση τους στη Λισαβόνα.

 

”Φανερά επηρεασμένοι οι παίκτες του Ολυμπιακού από την παραίτηση Μαρινάκη από το δημοτικό συμβούλιο του Πειραιά”. . Πλάκα κάνουμε καθώς θα ήταν μια καλή δικαιολογία αυτή αν τελικά είμασταν σε ένα παράλληλο σύμπαν.

Ένα εφιαλτικό τρίλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου , αρκούσε για να φύγει τελικά ο Ολυμπιακός ( 3-1 από την Σπόρτινγκ) εκτός συνέχειας των ευρωπαϊκών διοργανώσεων μια αγωνιστική πριν το φινάλε των ομίλων του Champions League.

Η επιλογή του Τάκη Λεμονή να παρατάξει τους «ερυθρόλευκους» με άκρως αμυντική τακτική αλά Μπαρτσελόνα και χωρίς καθαρό φορ, δεν απέδωσε καρπούς. Ο Ολυμπιακός δεν ρίσκαρε καθόλου σε ένα ματς που έψαχνε μόνο τη νίκη και άντεξε για 39′ απέναντι στους Πορτογάλους.

Οι Σπόρτιγνγκ με τον Ντοστ στο 40′ όταν και άνοιξε το σκορ, ενώ στο 43′ από γκάφα του Κούτρη ο Σέζαρ πέτυχε το 2-0, έκανε την υπόθεση νίκη εύκολη για αυτή.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Σπόρτινγκ ξέροντας πως έχει κάνει τη δουλειά της κλειδώνοντας την τρίτη θέση που οδηγεί στο Europa League, αναζήτησε κι άλλο τέρμα. Και το βρήκε με τον Ντοστ στο 66′ που με κεφαλιά σημείωσε το 3-0. Ο Ολυμπιακός με τον Οφόε πέτυχε το γκολ της τιμής τέσσερα λεπτά πριν το τέλος.

Στο κόλπο η Σπόρτινγκ

Την πρώτη θέση στον τέταρτο όμιλο εξασφάλισε η Μπαρτσελόνα, η οποία απέσπασε λευκή ισοπαλία στο Τορίνο από τη Γιουβέντους. Οι «μπλαουγκράνα» με το 0-0 ανεξαρτήτως αποτελέσματος στην τελευταία αγωνιστική του Champions League θα βρεθούν στην κορυφή του ομίλου, ενώ αντίθετα η «μεγάλη κυρία» θέλει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας για να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση.