Οι επίσημες δοκιμές εξέλιξης των ομάδων της F1 ολοκληρώθηκαν έπειτα από 8 έντονες μέρες στην πίστα της Καταλονίας, και άπαντες ετοιμάζονται για τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Ομάδες και πιλότοι ολοκλήρωσαν τις δοκιμές εξέλιξης στην πίστα της Βαρκελώνης και στρέφουν την προσοχή τους για την πρώτη παράσταση της φετινής χρονιάς στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης, στις 26/3.

Ύστερα από σκληρές ημέρες… δοκιμών κανένας δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιο θα είναι το ξεκάθαρο φαβορί για το φετινό πρωτάθλημα, καθώς η Ferrari έδειξε θεαματική βελτίωση, ενώ οι Mercedes και Red Bull στα επίπεδα που ήταν. Αντίθετα, μεγάλη απογοήτευση υπήρξε από McLaren Honda και Renault, ενώ αξιοπρεπείς εμφανίσεις από Force India, Williams. Στο πουθενά Haas, Toro Rosso και Sauber.

Πέρα από το παιχνίδι εντυπώσεων, όπου ο καθένας εκτιμά πως φαβορί είναι ο αντίπαλος –ο Χάμιλτον βλέπει Ferrari, o Φέτελ Mercedes, o Ρικιάρντο και τους δύο– η πραγματικότητα είναι πως φέτος έπειτα από πολλά χρόνια θα έχουμε ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Αυτό είχε να συμβεί από το 2008. Είναι ξεκάθαρο πως η Mercedes, μετά 3 χρόνια απόλυτης κυριαρχίας με 51 νίκες σε 59 αγώνες, παραμένει κορυφαία, αλλά πλέον οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς επέτρεψαν σε Ferrari και Red Bull να πλησιάσουν.

Εξαιρετικά σημαντική αποδεικνύεται η δυνατότητα εξέλιξης των υβριδικών μηχανών. Στη Ferrari κατάφεραν να μειώσουν τη διαφορά από τη Mercedes. Έτσι στο μείζον θέμα τι θα γίνει στην Αυστραλία στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση. Δεν μένει παρά να δούμε ποιος (σ.σ. και ποια ομάδα) θα κάνει ποδαρικό στις νίκες για το 2017!