Οι Παριζιάνοι γλίτωσαν την ήττα στη Μασσαλία (2-2) χάρη στη φαουλάρα του Καβάνι στο 93′.

Η Μαρσέιγ είχε την τόλμη αλλά στο τέλος η Παρί ήταν αυτή που γοήτευσε. Στο Βελοντρόμ 60.000 οπαδοί (απ΄την πόλη που ίδρυσαν το 600 π.Χ Έλληνες άποικοι απ΄την αρχαία Φώκαια της Ιωνίας), διψούσαν για νίκη επί των μισητών πρωτευουσιάνων μετά από 6 χρόνια (3-0). Απο το 2011 μέχρι σήμερα η Παρί έχει 4 νίκες και 2 ισοπαλίες στην έδρα της Μαρσέιγ.

Στο 16′ οι κεντρικοί της Παρί άφησαν μόνο του το Λουίς Γκουστάβο στα 25 μέτρα απ΄την περιοχή. Ο Βραζιλιάνος με αριστερό εξωτερικό πέτυχε το 1-0 και άφησε τον Αρεολά να παραμιλά στην εστία. Στο 33′ ο Ραμπιό έστρωσε στο Νεϊμάρ μέσα στην περιοχή και βέβαια αυτός ισοφάρισε με άπιαστο πλασέ στο πλαϊνό δίχτυ.

Στο 2ο ημίχρονο δεν γίνονταν καθόλου ευκαιρίες μέχρι το 80′. Η Μαρσέιγ δεν ξεμύτιζε πέρα απ’ το κέντρο και η Παρί δε φαινόταν να καίγεται για νίκη. Στο 79′ ο Ενζί που είχε μπει αντί του Μήτρογλου, πίεζε επίμονα τον Ραμπιό στην τελική γραμμή. Ο αφελής μέσος της Παρί την έχασε και αμέσως ο Ενζί σέντραρε για τον Τοβέν που πετάχτηκε μπροστά απ΄τον Τιάγκο Σίλβα και έγραψε το 2-1.

Στο 87′ και με το Βελοντρόμ να δονείται απ΄τους εκστασιασμένους Μαρσεγιέζους, τα πράγματα έγιναν χειρότερα για την Παρί. Ο Νειμάρ αφού χτυπήθηκε πολλές φορές πισώπλατα απ΄τον Οκάμπος αγανάκτησε. Σκούντιξε τον Οκάμπος αλλά  εκείνος έπεσε κάτω λες και τον πέτυχε όλμος απ΄τον εμφύλιο στη Λιβύη. Ο διαιτητής επιβράβευσε την ερμηνεία του «Αλέν Ντελόν» και απέβαλε το Νειμάρ.

 

Στο 93′ ο Καβάνι πήρε αυστηρό φάουλ έξω απ΄την περιοχή. Ανέλαβε αποφασιστικά την εκτέλεση και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο και στο πάνω δίχτυ της εστίας του Μανταντά για το τελικό 2-2. Οι παίκτες της Μαρσέιγ ήταν απαρηγόρητοι. Εντυπωσιακή εικόνα με 60.000 κόσμο άλαλο, με κομμένη αναπνοή και τις ινδιάνικες ιαχές του Καβάνι να αντηχούν μέσα απ΄τα μικρόφωνα στη γενικότερη σιγή.

Η Παρί είναι αήττητη στο +4 απ΄τη Μονακό και η Μαρσέιγ 5η πίσω απ΄τη Λυών και τη Νάντ του Ρανιέρι. Ο Κώστας Μήτρογλου την περασμένη αγωνιστική είχε κάνει το 3-3 και έσωσε το βαθμό με τη Στρασμπούρ. Στο χθεσινό αγώνα όμως δε βοήθησε καθόλου τη Μαρσέιγ και βγήκε αλλαγή στο 66′.

Χαϊλάιτ:

 

Βαθμολογία 10η αγ. :

 

  1. ΠΑΡΙ Σ.Ζ. 26
  2. ΜΟΝΑΚΟ 22
  3. ΝΑΝΤ 20
  4. ΛΥΩΝ 19
  5. ΜΑΡΣΕΙΓ 18
  6. ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ 17