Μαφιόζικη βεντέτα με τέσσερις νεκρούς, συγκλονίζει από χθες το βράδυ την Ιταλία. Η μαζική δολοφονία έγινε σε αγροτική περιοχή της περιφέρειας της Απουλίας, στην Κάτω Ιταλία.

Στόχος της ενέδρας, ήταν ο τοπικός αρχιμαφιόζος Μάριο Λουτσιάνο Ρομίτο, 50 ετών, και ο κουνιάδος του, Ματέο Ντε Πάλμα, ετών. Οι δράστες τους πυροβόλησαν θανάσιμα ενώ βρίσκονταν μέσα στο αυτοκίνητό τους, ένα μαύρο Volkswagen.

Παράλληλα, όμως, οι εκτελεστές πυροβόλησαν και σκότωσαν δυο γεωργούς, 47 και 43 ετών, οι οποίοι φέρονται να  βρέθηκαν στο λάθος τόπο τη λάθος στιγμή και παρακολούθησαν,  την όλη την εξέλιξη της ενέδρας.

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, οι δράστες φέρονται να χρησιμοποίησαν καλάσνικοφ, ενώ στην περιοχή έξω από την πόλη Φότζια, έχουν σημειωθεί πρόσφατα πολλές άλλες μαφιόζικες βεντέτες, με στόχο τον έλεγχο παράνομων εμπορίων που θέλει να συνεχίσει να διαχειρίζεται το οργανωμένο έγκλημα.

Την περιοχή αναμένεται να επισκεφτεί ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών Μάρκο Μινίτι, για να συναντήσει τις αστυνομικές και δημοτικές αρχές και να πληροφορηθεί σχετικά με την πορεία των ερευνών.