Η έκρυθμη κατάσταση στην Καταλονία έχει τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου, πολλώ δε μάλλον των ίδιων των Ισπανών. Για όσους όμως αγαπάνε το ποδόσφαιρο, το μαγικό παιχνίδι ανάμεσα στη Ρεάλ Σοσιεδάδ και τη Ρεάλ Μπέτις (4-4) αξίζει να αναδειχθεί.

Στο Σαν Σεμπαστιάν η καταρρακτώδης βροχόπτωση που επέφερε η ατλαντική καταιγίδα, δεν προμήνυε το υπερθέαμα που ακολούθησε. Πάντως 20.000 θεατές αγνόησαν την κακοκαιρία και πήγαν στο Ανοέτα. Τα 8 τέρματα του αγώνα σημειώθηκαν απο 8 διαφορετικούς παίκτες. Απο το πάρτι δεν έλειψαν και οι εμβληματικές μορφές των δυο ομάδων. O 34χρονος Τσάβι Πριέτο της Σοσιεδάδ και ο 36χρονος Χοακίν της Μπέτις.

Μετά από 9 χρόνια βγήκε 4-4 ένα ματς στην Ισπανία. Τον Οκτώβρη του 2008 ήταν το Βιγιαρεάλ – Ατλέτικο. Για τόσο σπάνιο παιχνίδι μιλάμε. Η 6η Μπέτις προερχόταν απο 3 σερί νίκες ενώ η 8η Σοσιεδάδ αντιστρόφως απο 3 σερί ήττες. Φάνηκε πόσο πολύ ήθελαν και οι δυο τη νίκη. Η Σοσιεδάδ έφτασε να έχει την 2η καλύτερη επίθεση αλλα και την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα με 17-17 τέρματα.

Μόλις στα 6′ ο Σανάμπρια χόρεψε στην περιοχή και με αριστερό βολέ έγραψε το 0-1. Άλλα τόσο λεπτά χρειάστηκε η Σοσιεδάδ για να ισοφαρίσει με κεφαλιά του Γουίλιαν Χοσέ. Η πρώτη ανατροπή έγινε στο 26′ όταν οι γηπεδούχοι έκρυψαν τη μπάλα στην περιοχή και σκόραρε ο Ογιαρθάμπαλ (2-1). Μετά απο τρία λεπτά όμως ισοφάρισε ο Φεντάλ (2-2) με κεφαλιά.

Με το που άρχισε η επανάληψη ο γερο-Χοακίν πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-3 της Μπέτις. Η απάντηση ήρθε απ΄τον γερο-Πριέτο στο 57′ εξ’ επαφής. To καλύτερο γκολ, πέτυχε στο 84′ ο Σέρχιο Λεόν. Ξεκίνησε πίσω απ΄τη σέντρα έβαλε πλάτη δυο αμυντικούς και με το αριστερό ξετίναξε τα δίχτυα του Ρούλι και 3-4. Δε το χάρηκε όμως γιατί ο Ντιέγκο Γιορέντε με άπιαστη κεφαλιά πέτυχε το 4-4 στο 86′. Ο Λεόν στο 92′ κόντεψε να κάνει και το 4-5 αλλα η άμυνα το έσωσε πριν τη γραμμή.

 

 

Πίσω στη Βαρκελώνη, η μεγάλη ομάδα της πόλης αντιμετωπίζει έντονη κριτική επειδή δεν άφησε τον κόσμο να μπει στο γήπεδο για τον αγώνα με τη Λας Πάλμας. Η Μπαρτσελόνα φοβήθηκε οτι οι οπαδοί της θα διαδηλώσουν εντός γηπέδου και θα συγκρουστούν με την αστυνομία με αποτέλεσμα να τους αφαιρεθούν βαθμοί. Κατηγορούν τη διοίκηση οτι μείωσε τον κόσμο της ομάδας και έδειξε φοβισμένη να υπερασπιστεί εμπράκτως το «εθνικό» έστω αντισυνταγματικό αίτημα των Καταλανών για ψήφο υπερ της ανεξαρτησίας απ΄την Ισπανία.

 

Η ομάδα ήταν επηρεασμένη απ΄την κατάσταση, η Λας Πάλμας είχε δοκάρι αλλά η Μπάρτσα συνήλθε στο 2ο ημίχρονο. Ο Μέσι έδωσε ασίστ στο Μπουσκέτς για το πρώτο γκολ, μετά έβαλε άλλα δυο για το 3-0 και έφτασε τα 11 συνολικά. Οι blaugrana έχουν 7/7 νίκες με 23-2 τέρματα.

 

 

 

Στη Μαδρίτη η Ρεάλ πέτυχε επιτέλους την πρώτη εντός έδρας νίκη στην 4η απόπειρα. Οι merengues είχαν και πάλι πολλούς τραυματίες (Μαρσέλο, Μπενζεμά, Μπέιλ, Κόβασιτς, Καρβαχάλ, Ερνάντεθ), αλλά Ίσκο και Ρονάλντο ήταν αρκετοί για να δώσουν τη νίκη επι της Εσπανιόλ. Στο 30′ ο Ισπανός πήρε την ασίστ του Πορτογάλου και πλάσαρε για το 1-0. Ο ίδιος το 2-0 στο 71′ απο ασίστ του Ασένσιο.

 

 

Υπόλοιπα Αποτελέσματα 7ης αγ. :

 

ΘΕΛΤΑ 3-3 ΧΙΡΟΝΑ

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 3-0 ΕΙΜΠΑΡ

ΒΑΛΕΝΘΙΑ 3-2 ΜΠΙΛΜΠΑΟ

ΣΕΒΙΓΙΑ 2-0 ΜΑΛΑΓΑ

ΛΕΒΑΝΤΕ 0-2 ΑΛΑΒΕΣ

ΛΑ ΚΟΡΟΥΝΙΑ 2-1 ΧΕΤΑΦΕ

ΛΕΓΑΝΕΣ 0-0 ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔ.

 

Βαθμολογία :

 

  1. ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 21
  2. ΣΕΒΙΓΙΑ 16
  3. ΒΑΛΕΝΘΙΑ 15
  4. ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 15
  5. ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 14
  6. ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ 13