To Αριστείο Κοινωνικών Επιστημών της Ακαδημίας Αθηνών θα απονεμηθεί την Πέμπτη 22 Μαρτίου 7 μ.μ. κατά την πανηγυρική συνεδρία για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ακαδημαϊκός Μιχαήλ Σταθόπουλος με θέμα «Τα ανθρώπινα δικαιώματα στα Συντάγματα του Ρήγα Φεραίου και της Επανάστασης υπό το φως των σύγχρονων αντιλήψεων».

Την Εθνική Επέτειο θα γιορτάσει και το Μουσείο της Ακρόπολης ανήμερα της 25ης Μαρτίου με ελεύθερη είσοδο για όλους τους επισκέπτες τόσο στη μόνιμη έκθεση του όσο και στην περιοδική έκθεση «Ελευσίνα. Τα μεγάλα μυστήρια». Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 9 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο ισόγειο του Μουσείου την παρουσίαση πινάκων ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία, της συλλογής Μιχάλη & Δήμητρας Βαρκαράκη και την παρουσίαση ζωγραφικής και καλλιγραφίας από Κινέζους καλλιτέχνες του Μουσείου της Σαγκάης.

 Η έκθεση «Οι Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία» θα διαρκέσει ως τις 7 Απριλίου 2018. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν σε οθόνη μια ειδική προβολή με πίνακες ζωγραφικής με θέμα τους Έλληνες του 1821 και τα αρχαία μνημεία, της συλλογής του Μιχάλη και της Δήμητρας Βαρκαράκη. Στον ίδιο χώρο θα εκτεθεί η εξαιρετική ελαιογραφία «Άποψη της Αθήνας από τον Ιλισσό» του ζωγράφου J.J. Frey (1813-1865).

Την ημέρα αυτή το εστιατόριο του Μουσείου στο δεύτερο όροφο θα σερβίρει «ελληνικό παραδοσιακό πιάτο».