Μετά την αποπομπή της Ασπασίας Λούβη από την διεύθυνση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων στην οποία αποδόθηκαν ουσιαστικά όλες οι φετινές δυσλειτουργίες στην έκδοση εισιτηρίων στους αρχαιολογικούς χώρους (βλ. ουρές στην Κνωσό και στην Ακρόπολη), αποφάσισε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου να αναβαθμίσει τη σχέση της με τον οργανισμό μετέχοντας η ίδια στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. του ΤΑΠ που έγινε την Πέμπτη 24 Αυγούστου. Η υπουργός έθεσε τις προτεραιότητες του ΥΠΠΟΑ επισημαίνοντας:

«Το ΥΠΠΟΑ  επιθυμεί να δώσει νέο πνεύμα, ώθηση και δυναμική ώστε να ξεπεραστούν καθυστερήσεις και αναποτελεσματικότητα στο ΤΑΠ, με έμφαση στην ανάπτυξη των δυνατοτήτων του, όπως: επιτάχυνση των διαδικασιών για την εγκατάσταση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ηλεκτρονικών πωλήσεων. Εκσυγχρονισμό των μεθόδων φύλαξης. Εύρυθμη ποιοτική και σταδιακή λειτουργία των κυλικείων σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία της χώρας. Αναδιοργάνωση κι εμπλουτισμό των πωλητηρίων του ΤΑΠ με εξειδικευμένα κατά τόπους μουσειακά αντίγραφα, αντικείμενα, όπως και με ενημερωμένες εκδόσεις» δήλωσε η Υπουργός Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Λυδία Κονιόρδου.

Στη συνεδρίαση μετείχαν ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. του ΤΑΠ  Ορέστης  Βαβατσιούλας

(Δρ. Αρχιτέκτων Μηχανικός, τέως Δ/ντης στην Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς και Κυκλάδων) και τα μέλη του: Ελένη Ανδρίκου (Δρ.Αρχαιολογίας, Προϊσταμένη τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων- Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής), Αναστασία Κιούση (Αρχαιολόγος, Msc, Δρ ΕΜΠ Προστασία Μνημείων), Αλεξάνδρα Παπαθανασίου (Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ, Msc, Υπάλληλος ΕΥΣΕ/ΕΑΣ, Υπουργείο Ανάπτυξης), Ευάγγελος Πολίτης-Στεργίου (Δρ. Ανθρωπογεωγραφίας, ομ. καθ. ΣΔΟ ΤΕΙ Δ.Ε.), Πανωραία Σπηλιοπούλου (Δικηγόρος), Ιωάννης Τσαμποδήμος (Πτυχιούχος πληροφορικής, Προϊστάμενος τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων της Διεύθυνσης  Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΥΠΠΟΑ).