Η Λυδία Κονιόρδου, έλυσε, ως φαίνεται, όλα τα προβλήματα του Υπουργείου Πολιτισμού και έτσι είχε το χρόνο να πεταχτεί ως την Ουάσινγκτον για μια ψηφιακή έκθεση που αφορά στο έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου.

Η υπουργός Πολιτισμού ανταποκρίθηκε στην  πρόσκληση και απηύθυνε χαιρετισμό στα εγκαίνια της έκθεσης «Tomb of Christ: The Holy Sepulchre Experience», που έγιναν την Τετάρτη στο μουσείο του National Geographic στην Ουάσιγκτον.

Η μόνη είδηση που μας κομίζει η κα Κονιόρδου είναι ότι η έκθεση αυτή θα φιλοξενηθεί το 2018 (Άνοιξη-Φθινόπωρο), στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, στην Αθήνα, όπως επίσης ότι το Υπουργείο Πολιτισμού θα προτείνει το έργο αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου  ως υποδειγματικό έργο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έτους 2018 για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οσον αφορά στην έκθεση είναι διαδραστική, χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και τρισδιάστατα μοντέλα, με σκοπό να μεταφέρει νοητά το κοινό στα Ιεροσόλυμα, στον Ναό της Αναστάσεως, ώστε να «δει από κοντά» τις εργασίες αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν τον Μάρτιο του 2017 από την ελληνική ομάδα, με επιστημονικά υπεύθυνη την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου και μέλη τον ομ. καθηγητή Μανώλη Κορρέ (Σχολή Αρχιτεκτόνων), τον καθηγητή Ανδρέα Γεωργόπουλο (Σχολή Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών), την καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου (Σχολή Χημικών Μηχανικών), τον καθηγητή Κωνσταντίνο Σπυράκο (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών) και τον επίκουρο καθηγητή Χαράλαμπο Μουζάκη (Σχολή Πολιτικών Μηχανικών).