Η Τσέλσι με γκολ του Μπατσουαγί νίκησε στο Μπέρμιγχαμ και ειναι ξανά στο θρόνο της Αγγλίας μετά από 2 χρόνια.

Στην καρδιά της Βρετανίας έμελλε να πανηγυρίσουν των τίτλο οι μπλε. Η Γουεστ Μπρόμιτς δε στάθηκε τελικά εμπόδιο. Από την αρχή και για μια ώρα η Τσέλσι επέβαλε πολιορκία που όμως δεν απέδωσε κάποιο τέρμα λόγω των αποκρούσεων του Φόστερ. Μετά το 70′ μάλιστα
οι “τσίχλες” παραλίγο να δώσουν παράταση στη στέψη, ομως Τσαντλί και Ροντόν αστόχησαν.
Στο 76′ ο Κόντε έβαλε τον ξεχασμένο Μίτσι Μπατσουαγί αντί του Πέντρο και πέτυχε διάνα. Στο 82′ μια στραβοκλοτσιά του Κέιχιλ εξω απ´ την περιοχή κατέληξε πλαγιά δεξιά στον Αθπιλικουέτα. Ο Ισπανός έβγαλε συρτή σέντρα στην μικρή περιοχή, όπου ο Μπατσουαγί πέτυχε το γκολ με προβολή και σφράγισε  τελειωτικά τον τίτλο.
Ήταν το πρώτο γκολ του Βέλγου στο πρωτάθλημα μετά τον Αύγουστο. Ο 23χρονος πρώην της Μαρσέιγ βέβαια δήλωνε πανευτυχής που η υπομονή του ανταμείφθηκε με ένα τόσο σημαντικό και λυτρωτικό γκολ.
Είναι το 6ο πρωτάθλημα της Τσέλσι (1955,2005,2006,2010,2015,2017). Μετά από το διάλειμμα της περσινής κάκιστης σεζόν της 10ης θέσης, τα λιοντάρια είναι ξανά στην κορυφή. Στις 30 Σεπτεμβρίου η Τσέλσι έχασε 3-0 απο την Άρσεναλ και έπεσε 8η. Τότε ο Κόντε εφάρμοσε το σύστημα της Γιουβέντους με 3 κεντρικούς αμυντικούς και δυο φουλ μπακ. Ευεργετημένη από την Ευρωπαϊκή της απουσία η Τσέλσι έφτασε σε φοβερό ρεκόρ 13 νικών που κράτησε απ´τον Οκτώβρη μέχρι το Γενάρη συνθλίβοντας την ψυχολογία της Λίβερπουλ που ακολουθούσε στον 1 βαθμό μέχρι την αρχή του 2017 οταν και άρχισε να φέρνει τις απανωτές γκέλες.
Όταν αναπόφευκτα ήρθαν κάποιες αποτυχίες για την Τσέλσι και η Τότεναμ έγραψε σερί 9 νικών, η διαφορά μειώθηκε από τους 10 στους 4 βαθμους. Με πέντε αγώνες να απομένουν η Τσέλσι ήταν ψύχραιμη, διέλυσε την Εβερτον 0-3 την παραμονή Πρωτομαγιάς και φυσιολογικά έφτασε να πανηγυρίσει και μαθηματικά χθες το πρωτάθλημα έχοντας ακόμα δυο αγώνες. Η Τότεναμ και τρεις νίκες να κάνει τώρα, δεν καλύπτει φυσικά το -10. Η σεζόν βέβαια δεν τελείωσε για την ομάδα του αριστοκρατικού Λονδίνου. Στις 27 Μαΐου έχει τον τελικό κυπέλλου με την Άρσεναλ στο Γουέμπλεϊ.
Μετά το Γερμανικό, κρίθηκε και το Αγγλικό πρωτάθλημα. Από τα υπόλοιπα 3 μεγάλα, το γαλλικό μπορεί να τελειώσει αύριο με νίκη της Μονακό, όπως και το ιταλικό με ισοπαλία στο Ρόμα – Γιούβε. Το ισπανικό λογικα δε θα κριθεί πριν την έσχατη αγωνιστική. Στα 2ης δυναμικότητας μετά το ρωσικό, κρίνεται σήμερα το πορτογαλικό και αύριο το ολλανδικό, ίσως και το βελγικό.