Η συγκεκριμένη ημερομηνία αποτελεί σταθμό για την Αμερική αλλά και την Ελλάδα.

Μια μοναδική σελίδα των ΗΠΑ με την κήρυξη της ανεξαρτησίας στις 4 Ιουλίου του 1776 και την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης στο Παρίσι το 1783. Το σύνολο των Πολιτειών τότε ήταν μόνον 13 πολιτείες, εξ ου και οι 13 ραβδώσεις στη σημαία τους, τα 50 αστέρια προστέθηκαν όταν ολοκληρώθηκε το σημερινό κράτος.

Στη Γη της Επαγγελίας βρέθηκαν πολλοί μετανάστες από όλο τον κόσμο δημιουργώντας ένα παζλ λαών και φυλών, με διαφορετικές γλώσσες, θρησκείες και εθνικότητες.

Διαθέτει ένα από τα πλέον φιλελεύθερα καθεστώτα πολιτογράφησης, naturalization. Γεννιέται ένα παιδί στις ΗΠΑ από λαθρομετανάστες γονείς, αυτομάτως είναι Αμερικανός πολίτης και έχει το δικαίωμα να νομιμοποιήσει τους γονείς του και να τους παρέχει νόμιμη και μόνιμη παραμονή στη χώρα.

Το σταθερό δυαδικό πολιτικό σύστημα και το κατ’ εξοχήν διακεκριμένο τους εκπαιδευτικό σύστημα αποτελούν την κορωνίδα της δημοκρατίας.

 

Για την Ελλάδα είναι μια ημερομηνία απερίγραπτης χαράς για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου το 2004. Ένας πραγματικός θρίαμβος που είναι μάλλον απίθανο να επαναληφθεί, νικήσαμε την οικοδέσποινα Πορτογαλία με 1-0, με σκόρερ τον Άγγελο Χαριστέα.