Η βρετανική κοινωνία προσπαθεί να συνέλθει από το χθεσινό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Λονδίνου, με 4 νεκρούς και 40 τραυματίες. 

Η αστυνομία έχει συλλάβει επτά πρόσωπα ως πιθανούς συνεργάτες του δράστη της επίθεσης, ο οποίος είναι ένας από τους νεκρούς.

Ο Βρετανός αξιωματικός Μαρκ Ρόουλι δήλωσε πως, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν τέσσερις νεκροί, περιλαμβανομένου του δράστη, ενώ 29 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, επτά από τους οποίους σε κρίσιμη κατάσταση. Η αστυνομία είχε ανακοινώσει αργά χθες το βράδυ πως ο απολογισμός των νεκρών ανέρχεται σε πέντε.

Ο Ρόουλι δήλωσε πως η αστυνομία ερεύνησε διευθύνσεις στο Λονδίνο, το Μπέρμιγχαμ και άλλα μέρη της χώρας. «Εξακολουθούμε να πιστεύουμε… πως αυτός ο δράστης ενήργησε μόνος και είχε εμπνευστεί από τη διεθνή τρομοκρατία. Στο στάδιο αυτό δεν έχουμε συγκεκριμένη πληροφόρηση για περαιτέρω απειλές για το κοινό», τόνισε.

Πρόσθεσε ακόμα πως οι νεκροί είναι διαφορετικών εθνικοτήτων, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Τα θύματα ήταν ένας αστυνομικός που μαχαιρώθηκε και δύο πολίτες, μια γυναίκα γύρω στα 45 και ένας άνδρας γύρω στα 55.

Ο τέταρτος νεκρός ήταν ο δράστης. Η αστυνομία πιστεύει πως γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, αλλά δεν τον έχει κατονομάσει.

Η Γέφυρα του Ουεστμίνστερ παραμένει κλειστή για την κυκλοφορία και η αστυνομική παρουσία είναι ισχυρή.

Το κοινοβούλιο πρόκειται να συνεδριάσει αργότερα. Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε αργά χθες πως η συνεδρίαση αυτή θα στείλει το μήνυμα πως η επίθεση δεν θα διαταράξει τη βρετανική δημοκρατία ούτε την ομαλή ζωή στην πρωτεύουσα.

Ένα συγκλονιστικό βίντεο από την πρώτη κιόλας στιγμή της επίθεσης στο Λονδίνο έδωσε στη δημοσιότητα το BBC.

https://www.youtube.com/watch?v=XaZI5XWtEVE

Στο βίντεο φαίνεται ο δράστης να οδηγεί με μεγάλη ταχύτητα το αυτοκίνητο με το οποίο παρέσυρε πεζούς στη Γέφυρα έξω από το Παλάτι και μια γυναίκα την ώρα που περνά το αμάξι πηδά στον Τάμεση.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν η γυναίκα χτυπήθηκε από το αυτοκίνητο ή προσπάθησε να γλιτώσει από το θάνατο, όμως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ από την Αγγλία, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της βρετανικής πρωτεύουσας, όπου νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, χωρίς να έχει διευκρινιστεί αν τα τραύματα είναι από τη σύγκρουση με το αυτοκίνητο ή από την πτώση στο ποτάμι.