Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή – Αλεξάνδρα Τάνκα
Με τα συλλαλητήρια απαντάμε στη νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-Ε.Ε., λένε τα συνδικάτα του ΠΑΜΕ που διοργάνωσαν μεγάλο συλλαλητήριο στην Ομόνοια, παρουσία του γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Κανένας φόβος, καμία υποταγή – Αγώνας για δουλειά με δικαιώματα, ζωή με αξιοπρέπεια», είναι το σύνθημα της μεγάλης συγκέντρωσης που έγινε στην Ομόνοια.

Την ίδια ώρα ανάλογη κινητοποίηση έγινε και στη Θεσσαλονίκη στο Άγαλμα Βενιζέλου, στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει: «Ενδεικτικό της αντεργατικής και ταξικής της πολιτικής είναι η συμφωνία που επετεύχθη τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Γιουρογκρούπ, για προνομοθέτηση μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά το 2018, αποδεικνύοντας ότι τα σίριαλ των αξιολογήσεων δεν σημαίνουν τίποτα άλλο, παρά νέα -κάθε φορά- πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα για την ανάκαμψη του κεφαλαίου, από την καπιταλιστική κρίση. Το νέο πακέτο, που προβλέπει μειώσεις στις συντάξεις και το αφορολόγητο, θα προστεθεί στα άλλα μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης, όπως οι ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις».

Και καταλήγει: «Είναι φανερό πως ο λαός βρίσκεται μπροστά σε μία νέα φάση όξυνσης της αντιλαϊκής επίθεσης για λογαριασμό του κεφαλαίου, που αν δεν απαντηθεί με αποφασιστικότητα, θα τον φέρει σε ακόμα χειρότερη θέση με την εφαρμογή των μέτρων».

Για τη σημερινή διαδήλωση ο κ. Κουτσούμπας τόνισε:

Πριν από λίγο οι συγκεντρωμένοι έφτασαν στη Βουλή όπου φώναξαν συνθήματα.