Μαύρη μέρα για τον Εύοσμο Θεσσαλονίκης. Τέσσερα παιδιά 17 – 19 ετών έχασαν τη ζωή τους και ένα ακόμα τραυματίστηκε σοβαρά, σε τροχαίο δυστύχημα τα ξημερώματα.

Το πολύνεκρο τροχαίο σημειώθηκε γύρω στις 3.30 τα ξημερώματα, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν πέντε νεαροί -υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες- έφυγε από το δρόμο, προσέκρουσε σε τσιμεντένιο τοιχίο και στη συνέχεια έπεσε πάνω σε περίφραξη, στη συμβολή των οδών Αναγεννήσεως και προέκτασης Σμύρνης, πάνω από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές και στο σημείο κλήθηκαν πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και περιπολικά της Τροχαίας. Από τα συντρίμμια του μοιραίου αυτοκινήτου ανασύρθηκαν νεκρά τέσσερα άτομα, ενώ ένα πέμπτο απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νεκροί είναι ο 17χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ένας ακόμη 19χρονος, όπως επίσης δύο νεαρής ηλικίας άτομα, ενώ ο τραυματίας είναι 17 ετών.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες των αρμόδιων Αρχών για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Στους δημοσιογράφους μίλησε νεαρός μαθητής που γνώριζε το ένα από τα τέσσερα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους στο τραγικό δυστύχημα στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Όπως λέει ο ίδιος, ήταν στην ίδια ομάδα ποδοσφαίρου  με τον νεαρό που έχασε τη ζωή του, αλλά τον γνώριζε και από το σχολείο (ΕΠΑΛ),  όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «στο σχολείο λένε πολλά πράγματα, λένε ότι μπορεί να πετάχτηκε κάποιο ζώο και να φρενάρανε, να έχασαν το έλεγχο του αυτοκινήτου».

Στη Βουλή

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των τεσσάρων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στο Εύοσμο Θεσσαλονίκης, και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τις οικογένειές τους, κράτησε η Ολομέλεια της Βουλής.

Με αφορμή το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Γαβρόγλου ανέφερε ότι ήδη στα σχολεία, στο πλαίσιο της ευέλικτης ζώνης, υπάρχει το μάθημα της οδικής αγωγής, ενώ το υπουργείο ξεκινάει μια πιο συστηματική εκπαίδευση των παιδιών στα σχολεία.

Από την πλευρά του, ο δ’ αντιπρόεδρος του Σώματος, Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε τη ανάγκη η Μόνιμη Ειδική Επιτροπή Οδικής Ασφάλειας της Βουλής να ασχοληθεί πιο ενεργά με το θέμα της οδικής αγωγής.