Ο Τσαρλς Μάνσον, ο αμετανότητος ισοβίτης-serial killer, ο πλέον διαβόητος δολοφόνος και ηγέτης μιας ιδιότυπης σέχτας δολοφόνων, πέθανε σε ηλικία 83 ετών. Νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Μπέικερσφιλντ της Καλιφόρνιας.

Ο Μάνσον είχε μεταφερθεί εκτάκτως στο νοσοκομείο συνοδευόμενος από πέντε αστυνομικούς. Σύμφωνα με το TMZ, ο Μάνσον είχε νοσηλευτεί και τον Ιανουάριο για να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση εξαιτίας μιας εσωτερικής αιμορραγίας, όμως η κατάσταση της υγείας του κρίθηκε πολύ εύθραυστη και τον έστειλαν πίσω στη φυλακή.

Η φρικιαστική του δράση ήρθε στο φως το πρωί της 10ης Αυγούστου 1969, όταν η οικονόμος του Ρομάν Πολάνσκι, μπήκε  στο σπίτι του και φώναξε : «Φόνοι, θάνατος, πτώματα, αίμα!!!».

Η Σάρον Τέιτ

Τη νύχτα που προηγήθηκε, η «οικογένεια» του Τσαρλς Μάνσον, είχε περάσει από εκεί, αφήνοντας πίσω της τέσσερις άγρια δολοφονημένους -μεταξύ των οποίων και η Σάρον Τέιτ, ανερχόμενη ηθοποιός και έγκυος σύζυγος του Πολάνσκι.

Το 1971 καταδικάστηκε σε θάνατο μαζί με τέσσερα μέλη της οργάνωσής του. Αργότερα οι ποινές τους μετατράπηκαν σε ισόβια.

Ο Τσαρλς Μάνσον αλληλογραφούσε με τους θαυμαστές του, έδινε συνεντεύξεις, δήλωνε αθάνατος κα αυτοχαρακτηριζόταν ως η ενσάρκωση του απόλυτου κακού.

Αν και έχει περάσει περίπου μισός αιώνας από τη δράση του, τα εγκλήματά του ήταν τόσα και τέτοια που δεν έχουν ξεχαστεί.