Η Disney και η Lucasfilm ανακοίνωσαν επίσημα τις ημερομηνίες της πρεμιέρας για δύο από τις πιο αναμενόμενες ταινίες που ετοιμάζουν. Ο λόγος για το «Star Wars: Episode IX» και για το «Indiana Jones 5».

Μπορεί η πρεμιέρα του «The Last Jedi» να αργεί ακόμα κα το Star Wars: Episode IX να μην έχει ξεκινήσει τα γυρίσματά του, τα οποία αναμένονται να αρχίσουν σύντομα, όμως η Disney και η Lucasfilm έχουν αποφασίσει το πότε θέλουν να κυκλοφορήσει η τελευταία ταινία της νέας τους τριλογίας, η οποία σκηνοθετείται από τον Colin Trevorrow.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η πρεμιέρα θα γίνει στις 24 Μαΐου 2019, το οποίο σημαίνει πως η Disney μεταφέρει την πρεμιέρα των ταινιών Star Wars πριν από Χριστούγεννα, κάτι που μας έχει συνηθίσει να κάνει μέχρι τώρα. Αυτό βέβαια δεν σημάνει πως όλες οι ταινίες Star Wars θα κυκλοφορούν Μάιο, καθώς από τι φαίνεται η εταιρεία σκοπεύει να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο με τις ταινίες του MCU, δηλαδή να βγάζει πάνω από μία μέσα στον ίδιο χρόνο.

Ότι και να αποφασίσει τελικά η Disney, σε αυτόν τον γαλαξία πολύ πολύ μακριά θα επιστρέψουμε τον Δεκέμβριο, με το «Star Wars: Episode VIII – The Last Jedi», για το οποίο πήραμε και μια πρώτη γεύση με το teaser trailer που κυκλοφόρησε στο Star Wars Celebration 2017. Δείτε το trailer και την ανάλυση που κάναμε εδώ.

Εκτός από την πρεμιέρα του «Episode IX», η εταιρεία ανακοίνωσε και την ημερομηνία του νέου Indiana Jones, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 10 Ιουλίου του 2020. Η νέα περιπέτεια του Indy θα σκηνοθετηθεί από τον Steven Spielberg, ενώ ο Harrison Ford επιστρέφει για ακόμα μια φορά στον ρόλο του ριψοκίνδυνου καθηγητή.