Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος στην ομιλία του περιέγραψε την κακή κατάσταση της χώρας, την στασιμοχρεοκοπίας και αναιμική ανάπτυξη με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Περιέγραψε τους κινδύνους να επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας στο μαξιλάρι ασφαλείας και όχι στην πιστοληπτική γραμμή. Οι αγορές δεν αστειεύονται να το καταλάβουμε, πρόσθεσε.

Μπαίνουμε στην ρητορική όξυνση στα εθνικά και απειλείται να βρεθούμε σε μορατόριουμ.

Κατηγόρησε τη κυβέρνηση για ένα διαρκές πραξικόπημα των θεσμών και για μια ιστορική σκευωρία εναντίον των πολιτικών αντιπάλων της.

Θα δώσω την μάχη ώστε οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να υποστούν στρατηγική και βαριά ήττα, υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με μια γενικευμένη κρίση ταυτότητας σε πολλές χώρες της Ε.Ε. Η ανταγωνιστικότητα της Ευρώπης μεταβάλλει την αμοιβή και ο ρόλος της Σοσιαλοδημοκρατίας έχει να αντιμετωπίσει ανισότητες που ευνοούν τους εθνικιστές.

Η ήττα του Ρέντζι, ο Γολγοθάς της Μέρκελ, το μωσαϊκό της Πορτογαλίας δείχνουν πως απαιτούνται εθνικές απαντήσεις. Στην Ελλάδα έχουμε το πλεονέκτημα της Δημοκρατικής Παράταξης και η πολιτική καθαρότητα, καθαρή γραμμή διαφορετικά δεν γίνεται τίποτα.

 

Χρειαζόμαστε εκλογές άμεσα και στόχος μας πρέπει να αναδείξουμε τον αγώνα μας το 2010-2015, δεν τον χαρίζουμε στην ΝΔ.

Στρατηγική ήττα σημαίνει να μην μπορεί να μπλοκάρει τις εξελίξεις ο ΣΥΡΙΖΑ, να έρθει και να συμμετάσχει στην εθνική επιβίωση. Επίσης ούτε η αυτοδυναμία της ΝΔ είναι το ζητούμενο . Επίσης η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας τον Ιανουάριο του 2019 απερίφραστα με ταυτόχρονη αλλαγή του εκλογικού νόμου με αναλογικές πινελιές, κατέληξε.