Πανέτοιμη να «παλέψει» για να φύγει μ’ ένα θετικό αποτέλεσμα από το Ζάγκρεμπ, είναι η Εθνική Ελλάδας στην πρώτη αναμέτρηση των play offs κόντρα στην «Χρβάτσκα».

Η Κροατία υποδέχεται το αντιπροσωπευτικό μας «συγκρότημα» το βράδυ της Πέμπτης (9/11) στις 21:45 ( Cosmote Sport 1, ΣΚΑΪ) στον πρώτο… τελικό για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι στην Ρωσία.

Η πρώτη αναμέτρηση γίνεται στο Ζάγκρεμπ και συγκεκριμένα στο Στάδιο «Μάξιμιρ», που αποτελεί την έδρα της Ντιναμόν και η ατμόσφαιρα αναμένεται να είναι ιδιαίτερα καυτή, μια και οι οπαδοί της «Χρβάτσκα» ετοιμάζονται να υποδεχθούν, κάτι παραπάνω από ζεστά, τους Έλληνες διεθνείς.

Από την πλευρά του, ο Μίκαελ Σκίμπε κάνει τα πλάνα του για την πρώτη «μάχη» χωρίς να έχει στην διάθεσή του τον Κώστα Μανωλά, ο οποίος παραμονές των αναμετρήσεων τιμωρήθηκε από την FIFA για μία… κάρτα που πήρε στο ματς με την Κύπρο! Παράλληλα, αγωνία υπάρχει και για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Βασίλη Τοροσίδη που προέρχονται από τραυματισμούς. Ο αμυντικός της Ντόρτμουντ δείχνει πως θα πάρει κανονικά μέρος, σφίγγοντας τα δόντια, ενώ ο άσος της Μπολόνια μάλλον θα προφυλαχθεί για την ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο αρχικό σχήμα, ο Καρνέζης θα είναι κάτω από τα δοκάρια, με τον Ρέτσο στα δεξιά, τον Τζαβέλλα στα αριστερά και τους Παπασταθόπουλο και Παπαδόπουλο το κέντρο της άμυνας. Στην μεσαία γραμμή, οι Τζιόλης και Ζέκα αναμένεται να είναι οι αμυντικοί χαφ. Πάντως, υπάρχει μία περίπτωση ο άσος της Κοπεγχάγης να… μεταφερθεί στο δεξί άκρο, όπου ήταν ο Μάνταλος, με τον Ταχτσίδη να παίρνει την θέση στον άξονα.

Σε περίπτωση που τελικά προτιμηθεί ο Ζέκα να μείνει στην μεσαία γραμμή και να μην φύγει στα άκρα, τότε ο Μπακασέτας είναι αυτός που αναμένεται να βρίσκεται στα δεξιά. Αριστερά θα κινείται ο Σταφυλίδης, με τον Φορτούνη σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον Μήτρογλου που θα είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Την αποστολή της Εθνικής Ελλάδας συμπληρώνουν ακόμα οι: Καπίνο, Ανέστης, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Μανιάτης, Λυκογιάννης, Τοροσίδης, Κουρμπέλης, Πέλκας, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Βέλλιος, Γιαννιώτας και Διαμαντάκος.