Το προσεχές τρίμηνο θα λειτουργήσει επιτέλους το ηλεκτρονικό κατάστημα του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων κι έτσι θα μπορούν να προμηθεύονται οι απανταχού θαυμαστές του αρχαιοελληνικού πολιτισμού αυθεντικά αντίγραφα αρχαίων.

Αυτή ήταν η μοναδική καλή είδηση που βγήκε από την σημερινή συνέντευξη τύπου που έδωσε η υπουργός Πολιτισμού στην έδρα του ΤΑΠ στου Ρέντη μαζί με τη νέα διευθύντρια του Ταμείου Αθηνά Χατζηπέτρου. Γιατί, μένει να δούμε αν θα  λειτουργήσει το Μάιο (αν και τον Απρίλιο ανοίγει η τουριστική περίοδος) το ηλεκτρονικό εισιτήριο αρχαιολογικών χώρων και μουσείων  ώστε να μην ξεροσταλιάζουν κι αυτό το καλοκαίρι μέσα στο λιοπύρι οι τουρίστες για ένα εισιτήριο στο γκισέ.

Κάθε εξαγγελία επ΄αυτού κρίνεται πλέον ως αμφισβητήσιμη καθώς όλοι οι υπουργοί Πολιτισμού των τελευταίων χρόνων ανακοίνωναν πως όπου νάναι εφαρμόζεται αλλά κανείς δεν  κατάφερε να το υλοποιήσει. Η νέα διοίκηση του ΤΑΠΑ σκοπεύει, όπως λέει, να κάνει χρήση της χορηγίας ύψους 1,2 εκατ. της Εθνικής Τράπεζας και σε συνεργασία με την COSMOTE να αρχίσει η πιλοτική εφαρμογή του από την Αθήνα. Η χορηγία αφορά επτά χώρους. Από το Σεπτέμβριο και μετά το ΤΑΠΑ θα είναι σε θέση να βλέπει σε αληθινό χρόνο την αγορά των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, όπως είπε η κα Χατζηπέτρου.

Σχετικά με τα κλειστά αναψυκτήρια και τα κυλικεία πολλών αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, υπάρχει ακόμη πρόβλημα λόγω των διαγωνισμών για την εκμίσθωσή τους που έχουν αποβεί άκαρποι, ίσως γιατί κλήθηκαν μόνο αλυσίδες εστίασης.