Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ δηλώνουν αδυναμία να συνεχίσουν την έκδοση των εντύπων του Ομίλου, μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση  απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων των εργαζομένων.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων ζητούσαν να έχουν πρόσβαση στο δεσμευμένο λογαριασμό του πρακτορείου «Άργος», στον οποίο μπαίνουν οι καθημερινές εισπράξεις από τις πωλήσεις των φύλλων, για να υπάρξει το απαιτούμενο «οξυγόνο» για τη συνέχιση έκδοσης των εφημερίδων του ομίλου.

Επίσης, οι εργαζόμενοι έχουν ήδη παρουσιάσει μία ρύθμιση που είναι ενσωματωμένη στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση των «κόκκινων» δανείων -αποτελεί ένα από τα προαπαιτούμενα της αξιολόγησης- και ζητούν να ψηφιστεί άμεσα ως τροπολογία σε κάποιο νομοσχέδιο από αυτά που συζητούνται στη Βουλή, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άμεσης ρευστότητας του ομίλου.

Στη χθεσινή γενική τους συνέλευση αποφάσισαν να συνεχίσουν να δίνουν τον αγώνα τους, όμως τα αποθέματα στερεύουν: το χαρτί για την εκτύπωση τελειώνει με συνέπεια -κατά πάσα πιθανότητα- να μην κυκλοφορήσει «Το Βήμα» την ερχόμενη Κυριακή.

Στο κύριο άρθρο των «Νέων» σήμερα οι εργαζόμενοι γράφουν:

«Η κυβέρνηση και τα κόμματα, αν εννοούν τα όσα διακηρύσσουν για τον πλουραλισμό στην ενημέρωση, ξέρουν τι πρέπει να πράξουν. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, ούτε ειδική μεταχείριση. Απλώς θεωρούμε ότι μπορεί και πρέπει να εισαχθεί τώρα στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση που ζητείται εφόσον τίθεται ως προϋπόθεση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Άλλωστε πρόκειται να ψηφισθεί έτσι κι αλλιώς, συνολικά, στο νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια. Σε κάθε περίπτωση ας πέσουν οι μάσκες. Όλοι εμείς, είμαστε εδώ. Ίσως στα χέρια σας για τελευταία φορά».