“Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη”, σχολίασε. Θα είναι κόουτς στο Ευρωμπάσκετ, αλλά και στα προκριματικά.

ΕΟΚ ανακοίνωσε επίσημα πως ο νέος Ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής μας ομάδας, είναι ο Κώστας Μίσσας, ο οποίος και θα αντικαταστήσει τον Φώτη Κατσικάρη.

Ο 64χρονος κόουτς δήλωσε πως αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη για τον ίδιο ο νέος του ρόλος και επεσήμανε πως σύντομα θα γίνουν γνωστοί και οι συνεργάτες του. ο Μίσσας θα καθοδηγήσει την Εθνική , τόσο στο ερχόμενο Ευρωμπάσκετ (στον όμιλο που θα παίξει η Εθνική μας στην Φινλανδία, απέναντι σε Πολωνία, Γαλλία, Φινλανδία, Ισλανδία, Σλοβενία), όσο και στα ερχόμενα προκριματικά.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός είπε: «Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας, δήλωσε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ευθύνη η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ανδρών. Είναι μια ομάδας καρδιάς και έντονων συναισθημάτων που ταυτίζονται με όλων των Ελλήνων. Είχα την ευτυχία από πολύ μικρός είτε σαν αθλητής είτε σαν προπονητής Εθνικών συγκροτημάτων να τα βιώσω, και τώρα αντιμετωπίζω την κορυφαία πρόκληση που μπορεί να υπάρξει για κάποιον προπονητή στην πατρίδα του. Πιάνουμε αμέσως δουλειά και τις επόμενες ημέρες, αφού υπάρξουν κάποιες τελικές επαφές, θα γνωστοποιηθούν επίσημα οι συνεργάτες που θα στελεχώσουν το τεχνικό επιτελείο, όπως φυσικά και οι παίκτες που θα κληθούν για την προετοιμασία».

Οι κλήσεις των παικτών για την προετοιμασία, που θα αρχίσει κοντά στις 25 Ιουλίου

Σίγουροι στις κλήσεις θεωρούνται οι Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης, Παππάς, Παπανικολάου, Παπαπέτρου, Θ. Αντετοκούνμπο, Γ. Αντετοκούνμπο, Πρίντεζης, Αγραβάνης, Μπουρούσης, Παπαγιάννης και Μπόγρης, ενώ ίσως εμφανιστεί με το εθνόσημο και ο Περπέρογλου. Δεν αποκλείεται να κληθούν και κάποιοι νεαροί παίκτες ως συμπληρωματικοί για την προετοιμασία.