«Δεν θα πιτρέψουμε να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος (…). Υπό αυτό το πρίσμα αποφασίσαμε να διακόψουμε το πρωτάθλημα ,αναλαμβάνοντας αν χρειαστεί το πολιτικό κόστος…»

Το δασύτριχο υφυπουργό Βασιλειάδη  ….ανέμισε  τα ανωτέρω ηρωικά . Και  δυο μέρες μετά  εξαέρισε το ακόμα πιο δασύ: «ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί».

Σε σύνδεση και με το δεξαμενή  Αλέξι, εννοείται πως διαχύθηκαν τα  δασύτριχα …αέρια!

 Προς τι το δασύτριχο, εξηγούμαι:

#Εν πρώτοις, για ποιο παρελθόν μιλάει το υφυπουργό; Ξεχνάει τα περσινά και τα και προπέρσινα; Και καλά εκείνα. Αυτά των αμέσως προηγούμενων αγωνιστικών, σε Καραΐσκάκη και Τούμπα, πώς του διαφεύγουν;

#Κατά δεύτερον, πως εννοεί το ..ηρωικό » αναλαμβάνοντας αν χρειαστεί το πολιτικό κόστος «;

-Θα εισηγηθεί άραγε άμεση αποβολή και υποβιβασμό του εκάστοτε ΠΑΟΚ;

-Θα νομοθετήσει ώστε ο εκάστοτε Σαββίδης να στερείται αφενός του δικαιώματός του πολίτη και αφετέρου να πληρώνει και από την τσέπη του για τη ζημιά που προκαλεί στο οικονομικό προϊόν ποδόσφαιρο;

 

Ενδεικτικά τα ερωτήματα, πριν έρθω στο ψητό. Που είναι το πολύ δασύ: διάχυση της  ευθύνης.

Ασορτί με τα έργα και τις ημέρες της «πρώτης φοράς ζερβόδεξα» το πολύ δασύτριχο: διάχυση της ευθύνης. (Αποκορύφωμα το τζιχάντ δημοψήφισμα, η κολοτούμπα και μετά εκλογές, ώστε η ευθύνη να διαχυθεί στο μαλάκιο «λαός»).

Εν προκειμένω  όμως έχει να κάνει με τη διακοπή του πρωταθλήματος-ο λόγος επειδή ο Σαββίδης-δεδηλωμένος τσιπρολάγνος-μπήκε στο γήπεδο οπλοφορώντας και συνοδεία μπράβων.

 

Διαχέοντας την ευθύνη σε όλες τις ομάδες το δασύτριχο υφυπουργό, εξισώνει ή όχι το θύτη με τα θύματα-ήγουν τις ομάδες, που, να μην ξεχνάμε, είναι και επιχειρήσεις; Είναι υπέρ η κατά του θύτη η τοιαύτη διάχυση ;

 

Δεν είναι η πρώτη φορά βεβαίως. Προ μηνός το ίδιο υφυπουργό αντέδρασε ομοίως απαγορεύοντας τη μετακίνηση οπαδών των ισχυρών ομάδων (ΟΣΦΠ, ΠΑΟΚ, ΠΑΟ, ΑΕΚ) στα εκτός έδρας παιχνίδια.

 

Διάχυση κι εδώ, αντί υποχρέωση των ομάδων να αποφασίζουν μόνες τους  αναλαμβάνοντας τις ανάλογες ευθύνες.

 

Φυσικά δεν είναι αποκλειστικότητα του ζερβόδεξου τσούρμου το δασύτριχο της διάχυσης ευθύνης, με συνέπεια τη συντήρηση της πατροπαράδοτης ανευθυνότητας

 

Σύμφυτο της εθνικής καθυστέρησης όσον αφορά την εμπέδωση ατομικής υπευθυνότητας, είναι ο κανόνας στο, υποτίθεται ευρωπαϊκών επιδιώξεων, κρατικό μόρφωμα. Και διατρέχει απ άκρου εις άκρον το κοινωνικοπολιτικό του στερέωμα.

 

Συμβαίνει απλά, στο στερέωμα, να βιώνεται επί Τσιριζανέλ  η επιτομή του  …δασύτριχου!  Και να υπάρχει γι αυτό υπερπαραγωγή …τριχοειδών αποφύσεων!