Μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» και στελέχη της ΛΑΕ  ήρθαν στα χέρια με αστυνομικούς προκειμένου να αποτρέψουν πλειστηριασμούς στην αίθουσα του Ειρηνοδικείου της Αθήνας.

Οι συγκεντρωμένοι επιτέθηκαν κατά των συμβολαιογράφων, ζητώντας τους επιτακτικά να αποχωρήσουν, ενώ μια διμοιρία των ΥΜΕΤ μπήκε στη μέση για να τους προστατέψει.

Λίγη ώρα αργότερα και μετά από συνεννόηση με τον διοικητή της διμοιρίας, οι αστυνομικοί αποχώρησαν με σκοπό να ηρεμήσουν τα πνεύματα και στη συνέχεια τα μέλη των κινημάτων κατά των πλειστηριασμών ανάγκασαν και τους συμβολαιογράφους να αποχωρήσουν με αποτέλεσμα οι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί να μην πραγματοποιηθούν.

Λίγο αργότερα το γραφείο Τύπου της ΛΑΕ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Μεγάλη νίκη και σήμερα, Τετάρτη 4/10, του κινήματος κατά των πλειστηριασμών, που ακύρωσε σ’ όλη τη χώρα πάνω από 180 πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και λαϊκών περιουσιών.

Ακόμα μεγαλύτερη όμως νίκη του κινήματος κατά των πλειστηριασμών  πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ειρηνοδικείο Αθήνας, όπου όχι μόνο απέτρεψε όλους τους πλειστηριασμούς, αλλά και με αποφασιστικό και μαζικό τρόπο έδιωξε τις δυνάμεις καταστολής μέσα από την αίθουσα του δικαστηρίου.

Πολιτικά απαράδεχτη και απολύτως καταδικαστέα υπήρξε η σημερινή αυταρχική μεθόδευση της κυβέρνησης, η οποία όχι μόνο έστειλε τις αστυνομικές δυνάμεις των ΥΜΕΤ, στο ειρηνοδικείο Αθήνας για να καταστείλουν το κίνημα κατά των πλειστηριασμών, αλλά και έδωσε εντολή και μπήκαν μέσα στην δικαστική αίθουσα και προσπάθησαν με τη βία να απωθήσουν και να διώξουν τα μέλη του κινήματος, κατά παράβαση κάθε συνταγματικής ρύθμισης και δημοκρατικής μονιμότητας, οι οποίες επιβάλλουν την δημοσιότητα στις συνεδριάσεις των ειρηνοδικείων.

Οι δυνάμεις των ΥΜΕΤ μετά από κυβερνητική εντολή, μία ώρα πριν την τυπική έναρξη των πλειστηριασμών, μπήκαν μέσα στην αίθουσα του ειρηνοδικείου Αθήνας με στόχο να επιβάλλουν την πραγματοποίηση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Τα μέλη όμως του κινήματος κατά των πλειστηριασμών πλημμύρισαν ασφυχτικά την αίθουσα του ειρηνοδικείου και με την μαζική παρουσία τους, τα συνθήματα αλλά και με τα ίδια τα σώματά τους απέκρουσαν τη βίαιη επίθεση των ΥΜΕΤ και τα ανάγκασαν να αποχωρήσουν από την δικαστική αίθουσα.

Στην κινητοποίηση στο ειρηνοδικείο της Αθήνας συμμετείχε και πάλι μαζικό και δυναμικό μπλοκ της ΛΑ.Ε. με επικεφαλής το Γραμματέα του ΠΣ της Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας της Δημήτρη Στρατούλη και Στάθη Λεουτσάκο, της Πλεύσης Ελευθερίας με την πρόεδρό της Ζωή Κωνσταντοπούλου, του ΕΠΑΜ και του Δεν Πληρώνω. Συμμετείχαν επίσης επιτροπές και πρωτοβουλίες κατά των πλειστηριασμών από δήμους του λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Σήμερα Τετάρτη 4 Οκτωβρίου επιχειρήθηκε ξανά από την κυβέρνηση, τις τράπεζες και ελάχιστους “συμβολαιογράφους – κοράκια” να βγουν στο «σφυρί» λαϊκές περιουσίες και κατοικίες, σε συνέχεια της προσπάθειας για την επίτευξη του κυριότερου στόχου των μνημονίων, δηλαδή την περαιτέρω φτωχοποίηση ενός μεγάλου τμήματος του λαού, που ήδη ζει κάτω από τα όρια της ανέχειας. Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση με τη στήριξη των φιλομνημονιακών κομμάτων της αντιπολίτευσης, εφαρμόζοντας πιστά τις εντολές των δανειστών – «οικονομικών δολοφόνων» επιχειρεί να ξεκινήσει και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, δηλαδή την υφαρπαγή περιουσίας από μη έχοντες με ένα «κλικ».

Με τις κινητοποιήσεις του Κινήματος κατά των Πλειστηριασμών στο οποίο συμμετέχουν μαζικά, στελέχη της ΛΑ.Ε. και σήμερα όπως ακριβώς συμβαίνει και κατά τη διάρκεια όλων των προηγούμενων μηνών, απετράπησαν οι προσπάθειες υφαρπαγής λαϊκών κατοικιών και περιουσιών. Όπως αποδείχτηκε μπροστά στη συνεχιζόμενη επιχείρηση «οικονομικής εξόντωσης» των λαϊκών στρωμάτων, το Κίνημα μεγαλώνει διαρκώς και κλιμακώνει τις δράσεις του.

Υπενθυμίζουμε ότι λόγω των σημαντικών λαϊκών αντιδράσεων και της επικείμενης, περαιτέρω γιγάντωσης τους, κανένας συμβολαιογραφικός σύλλογος δεν έχει υπογράψει τη νέα πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ενώ οι 6 από τους 9 συμβολαιογραφικούς συλλόγους της χώρας απέχουν εντελώς από τη διαδικασία. Επίσης η ομοσπονδία αστυνομικών με ανακοίνωσή της πριν 10 ημέρες διαμήνυσε προς την κυβέρνηση να μην τολμήσει να στείλει αστυνομικούς εναντίον όσων αντιστέκονται στους πλειστηριασμούς. Όλες αυτές οι αντιστάσεις ουσιαστικά έχουν μπλοκάρει την προσπάθεια της κυβέρνησης για την προώθηση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει κοινωνικές αλλά και πολιτικές εξελίξεις.

Η ΛΑ.Ε. θα εντείνει τις προσπάθειες της και μαζικά με μέλη και στελέχη της, θα δώσει τη μάχη για να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο, το κίνημα ενάντια στη λεηλασία των σπιτιών και της περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών και θα παλέψει να ακυρώσει στην πράξη τα σχέδια της Κυβέρνησης, των μνημονιακών κομμάτων και των δανειστών, για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και για εξώσεις.

Ο αγώνας θα φέρει τη νίκη”.