Μετά την άνετη νίκη στην πρεμιέρα κόντρα στην Ισλανδία η Ελλάδα μπαίνει στα δύσκολα … καθώς σήμερα (Σάββατο 2/9, 16:30) για την δεύτερη αγωνιστική του Eurobasket 2017 θα αντιμετωπίσει την – πληγωμένη από την ήττα της στην πρεμιέρα, Γαλλία.

Νίκη που θα τη φέρει αφενός αγκαλιά με την πρόκριση κι αφετέρου θα μεγαλώσει την αυτοπεποίθησή της για τη συνέχεια του Ευρωμπάσκετ θέλει η Εθνική σήμερα απέναντι στην ανανεωμένη Γαλλία. Οι «τρικολόρ» έχουν πέσει θύμα έκπληξης στην πρεμιέρα καθώς ηττήθηκαν από την οικοδέσποινα του 1ου ομίλου Φινλανδία του τρομερού Λάουρι Μάρκανεν.

Επιμέλεια:Bαγγέλης Σπυράκης

Η ήττα αυτή την κάνει επικίνδυνη καθώς μια νέα απώλεια βαθμών την θέτει γρήγορα εκτός ρότας πρόκρισης. Οι Γάλλοι με μπροστάρηδες τους Ντε Κολό και Φουρνιέ (21 και 25 πόντους αντίστοιχα στην πρεμιέρα), θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν ρήγμα την ελληνική ρακέτα ενώ με συμπαραστάτες τους Ερτέλ, Βέστερμαν και ο Ντιό-που ξεπέρασε το πρόβλημα στο γόνατο και μάλλον παίζει-θα θελήσουν να πάρουν την νίκη. Προσοχή για την ελληνική ομάδα θέλει και ο Τζάκσον που αν βρει ρυθμό δεν σταματιέται, ενώ ο 35χρονος Ντιαό είναι ο άνθρωπος που ενώνει αγωνιστικά και μη όλη την ομάδα.

Ασφαλώς και η Γαλλία έχει αδυναμίες. Στηρίζεται περισσότερο στις εμπνεύσεις των προικισμένων γκαρντ της παρά στις συνεργασίες, δεν αποδίδει το ίδιο καλά με την επίθεση στην άμυνα, ενώ είναι επιρρεπής στα λάθη (23 στην πρεμιέρα κόντρα στη Φινλανδία).

Η ομάδα του Κώστα Μίσσα το γνωρίζει αυτό και θα προσπαθήσει να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα για να βγάλει εκτός μάχης την Γαλλία για μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου, ενώ μετά πρακτικά θα χρειάζεται ακόμα δύο νίκες στα επόμενα τρία παιχνίδια – κόντρα σε Σλοβενία, Φινλανδία, Πολωνία – για να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη δυάδα του ομίλου. Η Εθνική θα κληθεί να αντιπαρατάξει έλεγχο του ρυθμού, καλή άμυνα στα περιφερειακά ατού της Γαλλίας, προσοχή στα ριμπάουντ και ταυτόχρονα παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις, αλλά και στοχευμένες επιθέσεις απέναντι στις δεδομένες αδυναμίες των αντιπάλων στα μετόπισθεν.

Αν η Εθνική καταφέρει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα, να επιβάλει το αμυντικό της τοίχος, τότε θα πάρει την νίκη. Η συνέχεια στο παρκέ…

Πηγή:koutipandoras.gr