Στη τελική ευθεία μπαίνει η διαδικασία εκλογής αρχηγού της Κεντροαριστεράς με τους δυο μονομάχους Φώφη Γεννηματά και Νίκο Ανδρουλάκη να μετρούν τα κουκιά.

Υπάρχει ένα ξεκάθαρο προβάδισμα της Φώφης αλλά η άλλη πλευρά πιστεύει στην ανατροπή.

Πρώτο στοίχημα είναι η συμμετοχή πάνω από τις 212.000 της περασμένης Κυριακής και πληροφορίες αναφέρουν πως μέχρι τις 10:30 είχαν ψηφίσει πάνω από 30.000 άτομα.Η καταρρακτώδης βροχή που έχει αρχίσει πιθανό να ανακόψει το ρυθμό, η κάλπη θα κλείσει στις 8 το βράδυ συνεπώς υπάρχει αρκετός χρόνος.

 

Και οι δυο πλευρές είχαν συναντήσεις με τους υπόλοιπους διεκδικητές όλη τη βδομάδα. Από την πλευρά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φ. Γεννηματά, βλέπει ένα κομμάτι του κ. Γ.Καμίνη και του Ποταμιού να την στηρίζουν. Αν προσθέσουμε τον Γ.Ραγκούση και τον Απ. Πάντο δύσκολα να χάσει.

Το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη πιστεύει πως η αυξημένη προσέλευση θα ευνοήσει εκείνον και υπογραμμίζει πως το 60% των ψήφων του πρώτου γύρου είναι απέναντι από τη Φώφη.

Τα νούμερα δεν φαίνεται να είναι μαζί του αλλά ποντάρει στο ηλικιακό πλεονέκτημα, την ευρωπαϊκή εμπειρία, την υποστήριξη του Γ.Μανιάτη και πολλών στελεχών του Ποταμιού.

Σήμερα θα φανεί αν ο κόσμος έχει πειστεί πως δεν έχουμε ένα καμουφλαρισμένο ΠΑΣΟΚ γιατί αυτό θα οδηγήσει το εγχείρημα σε αποτυχία. Επίσης να ξεκαθαριστούν οι πολιτικές θέσεις και οι προτάσεις για τα προβλήματα της χώρας να ξεφύγουν από την πεπατημένη.

Οι αιχμές των αντιπάλων είναι  «αρχηγός αγνώστου κόμματος» δεν μπορεί να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό. Ο Νίκος Φίλης σχολίασε σήμερα στο ΣΚΑΙ πως «εμείς εδώ είμαστε ως κυβέρνηση ας έρθουν» αφήνοντας ανοιχτή την πόρτα συνεννόησης.