Η  Mercedes και ο Λουίς Χάμιλτον «τρόμαξαν» αντιπάλους και ανταγωνιστές στις ελεύθερες  δοκιμές στη Μελβούρνη, 2 εικοσιτετράωρα πριν ανοίξει η αυλαία του νέου παγκοσμίου πρωταθλήματος!

Ο Βρετανός με τη Mercedes W08 έδειξαν να έχουν  το πλεονέκτημα την Παρασκευή (24/3) , 1η μέρα δοκιμών του Αυστραλιανού GP, παρά την απουσία του παγκόσμιου πρωταθλητή Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος αποσύρθηκε. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σταμάτησε στο FP1 τα χρονόμετρα στο 1.24.220,  και ήταν μισό δευτερόλεπτο κάτω από την αντίστοιχη του teammate του, Μπότας.

Κάτω από το 1.25 κινήθηκε μόνο η Red Bull RB13 του Ντανιέλ Ρικιάρντο. Να τονίσουμε ότι οι 10 ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα συμμετείχαν στις ελεύθερες δοκιμές αξιολογώντας τις τρεις διαθέσιμες γόμες ελαστικών της Pirelli: πάρα πολύ μαλακή, πολύ μαλακή, μαλακή.

Πλέον το ερώτημα για τον κυριακάτικο αγώνα είναι εάν υπάρχει πλεονέκτημα στο να επιχειρήσει κάποιος στρατηγική ενός πιτ στοπ. Είτε εκκινώντας με την πολύ μαλακή γόμα και βάζοντας μετά τη μαλακή είτε (αν γίνεται) εκκινώντας με την πάρα πολύ μαλακή και βάζοντας μετά τη μαλακή.