Με το σχέδιο Νοβάρτις (κωδικός «κουκούλα») που αφορά την εσωτερική συνοχή όλα βαίνουν καλώς- …καλύτερα και από Βενεζουέλα!

 

Το (γ)ίδιο και με το σχέδιο «ΚΚ» (Καμένος-Κοτζιάς) που αφορά την εθνική ανάταση-…καλύτερα και από  Σουδάν!

 

ΕΠOΜΕΝΟ είναι οι τέτοιες επιδόσεις να προκαλούν φθόνο στους …προαιώνιους εχθρούς! Πώς να αντέξουν οι …εχθροί την τόση επιτυχία, που έρχεται να προστεθεί στο σκίσιμο των μνημονίων, τα κάπιταλ κοντρόλ και την … ανάπτυξη α λα Τσιγκελώτο;

 

EΒΑΛΑΝ γι αυτό τον  …ανεκδιήγητο Τόμας Βίζερ να σπείρει αμφιβολίες και …διχόνοια!  Στις Βρυξέλες-άντρο των …προαιώνιων εχθρών!-μίλησε ο …βαλτός!  Στόχος η …υποβάθμιση της κατά Μπαρουφάκη «ελληνικής άνοιξης»!

 

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜEΝΑ η σχετική ανταπόκριση αναφέρει: «To πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν στοίχισε στην ελληνική οικονομία μόνο 100 δισ. αλλά «μάλλον τα διπλά», δηλώνει ο πρώην επικεφαλής του Euroworking Group Τόμας Βίζερ σε συνέντευξή του στην ολλανδική εφημερίδα De Volkskrant.

«Η οικονομική συρρίκνωση, η δυσπιστία των επενδυτών, τα πλήγματα που δέχτηκαν οι ελληνικές τράπεζες» είναι ο λόγος που ο κ. Βίζερ διπλασιάζει το κόστος που είχαν οι διαπραγματεύσεις της τότε κυβέρνησης. «Δεν ήταν μόνον ο Βαρουφάκης: ολόκληρη η ελληνική κυβέρνηση φέρει την ευθύνη αυτή».

 

“ΑΙΣΧΟΣ” μπορώ να πω. Αντλώ δε το δικαίωμα  από το γεγονός ότι είμαι από τους ελάχιστους που έχουν υποστηρίξει εξ αρχής, ότι τα …οφέλη, της κατά Μπαρουφάκη “άνοιξης”, ήταν πολύ περισσότερα απ όσα έλεγαν (80 έως 100 δις) οι εδώ εγκέφαλοι.

 

ΣΥΜΦΩΝΩΝΤΑΣ με τον Βίζερ ως προς το άμεσο …όφελος των 200 δις, έχω γράψει για «τόκους και επιτόκια που θα πληρώνονται στο διηνεκές» Όπως και για «μη αναστρέψιμη τοξικότητα που θα αφήσει πίσω του το υπερτοξικό νέφος Τ-ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», επίσης στο διηνεκές.

 

ΔΥΣΚΟΛΟ να γίνω αντιληπτός και το ξέρω. Χρειάζεται να έχεις εντρυφήσει στα περί «εντροπίας των συστημάτων», άρα και στο «ουδέν αδιαβατικά αναστρέψιμο» του μέγιστου, αλλά άγνωστου στο λαϊκό κοπαδιστάν, Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή.

 

ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ γι αυτό να το δώσω μεταφορικά. Έστω ότι έχεις έναν βαρέως πάσχοντα οργανισμό, σχεδόν ημιθανή, διασωληνωμένο στην εντατική. Έχεις σταθεροποιήσει κάπως την κατάσταση, βλέπεις και κάποια σημάδια ανάνηψης.

 

ΑΙΦΝΗΣ όμως αλλάζουν οι γιατροί. Αποσυνδέουν τον ασθενή, του λένε δεν έχεις τίποτα σε κοροϊδεύουν και αντικαθιστούν την ενδεικνυόμενη επιστημονικά αγωγή με ιδεολογικά …μαντζούνια!

 

ΦΥΣΙΚΟ επόμενο είναι η κατάστασή του ασθενούς να επιδεινωθεί.  Στο σημείο μηδέν οι σκιτζήδες γιατροί υποχρεώνονται να επιστρέψουν  στην  αγωγή των προηγούμενων, μόνο που την ανακατεύουν με τα “μαντζούνια” τους και προκαλούν περαιτέρω επιπλοκές.

 

ΣΥΜΠΟΣΟΥΜΕΝΟ  το τοιούτο πηγαινέλα εγείρει σειρά ερωτημάτων. Ενδεικτικά σημειώνω:

-Έπαθε ή όχι επιπλέον μόνιμες βλάβες ο, ούτως ή άλλως ασθενής, οργανισμός που υπέστη τη σκιτζίδικη μεταχείριση;

-Η εφάπαξ βλάβη των 80 έως 100 δις αυξήθηκε και πόσο τους αμέσως, μετά το σημείο μηδέν (τζιχάντ δημοψήφισμα), μήνες;

-Με δεδομένο ότι  «ουδέν αδιαβατικά αναστρέψιμο» οι βλάβες αυτές παραπέμπουν ή όχι σε τόκους και επιτόκια εις το διηνεκές;

-Η πέραν της οικονομίας απλόχερη σπορά τοξικότητας (βουλή, πανεπιστήμια, δικαιοσύνη, ένοπλες δυνάμεις-θεσμοί και κράτος εν γένει) έχουν ή όχι και οικονομική βλάβη, επίσης εις το διηνεκές;

Οι απαντήσεις προφανείς νομίζω. Γι αυτό και λέω: «Είναι απείρως περισσότερα μίστερ Βίζερ»!