Οι ομάδες του Μάντσεστερ διατηρούνται στην πρωτοπορία της premier league αλλά οι πρωταθλητές καραδοκούν.

Η 6η αγωνιστική στην Αγγλία έβγαλε νικήτριες τις μεγάλες ομάδες. Στους 16 βαθμούς ισοβαθμούν στην 1η θέση οι “πολίτες” με τους “διαβόλους”.

Η Γιουνάιτεντ πέρασε δύσκολα από το Σαουθάμπτον. Το γκολ της νίκης ήρθε στο 20′. Η κεφαλιά του Λουκάκου απο ξαφνική σέντρα του Γιανγκ αποκρούστηκε απ΄τον Φόρστερ. Στο ριμπάουντ όμως ο Βέλγος πλάσαρε εύστοχα.

Η μεγάλη πίεση των “Αγίων” δεν έφερε την ισοφάριση. Ο Μουρίνιο έβαλε και 3ο κεντρικό αμυντικό για να κρατήσει. Στο 78′ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία απ΄τον Ρομέου για το 1-1. Την Τετάρτη παίζει στη Μόσχα με την ΤΣΣΚΑ.

Πίσω στο Μάντσεστερ, η Σίτι υποδέχτηκε την Κρίσταλ Πάλας και ξεμπλόκαρε με το γκολ του Σανέ στο 44′. Όλα ήταν εύκολα στην επανάληψη. Ακολούθησαν δυο γκολ του Στέρλινγκ, ένα του Αγκουέρο και τελευταίο και καλύτερο του Ντέλφ για το τελικό 5-0. Την Τρίτη υποδέχεται τη Σαχτάρ. Αγκουέρο, Λουκάκου και Μοράτα έχουν πετύχει  6 τέρματα έκαστος.

Στην έδρα της Στόουκ η Τσέλσι και ο Μοράτα μπήκαν στα δίχτυα. Ο Ισπανός άνοιξε το σκορ στο 2′ από ασίστ του Αθπιλικουέτα. Ο Πέδρο το 0-2 στο 30′ μετά απο λάθος. To 0-3 το πέτυχε μετά απο εντυπωσιακή κούρσα στο 77′. Και το χατ-τρικ στο 82′ με προβολή (0-4).

Την Τετάρτη παίζει στη Μαδρίτη με την Ατλέτικο. Το Σάββατο υποδέχεται τη Σίτι στο πολυαναμενόμενο ντέρμπι του μήνα. Στο -3 απ΄την κορυφή οι πρωταθλητές.

Στο Ολυμπιακό στάδιο του Λονδίνου η Τότεναμ νίκησε μετά από 3 χρόνια εκτός έδρας τη μισητή Γουέστ Χαμ. Στο 34′ ο Έρικσεν έβγαλε δεξιά στον Ντέλε που σέντραρε στον Κέιν για το 0-1 με γυριστή κεφαλιά.

Μετά από 4′ ο Κέιν το 0-2 στο ριμπάουντ από σουτ του Ντέλε. Στο 60′ ο Έρικσεν το 0-3 με στρωμένη μπάλα.  Ο Τσιτσαρίτο μείωσε στο 65′, ο Οριέ αποβλήθηκε (70′) και ο Κουγιατέ με κεφαλιά έγραψε το 2-3 (87′). Τα κοκόρια πάνε στη Λευκωσία την Τρίτη να βρουν τον ΑΠΟΕΛ.

Η Λίβερπουλ πήρε εκδίκηση από τη Λέστερ για τον αποκλεισμό στο Λιγκ Κάπ μεσοβδόμαδα. Ο Κουτίνιο πήρε τα πάνω του και έβγαλε ωραία ασίστ για το 0-1 του Σαλάχ με κεφαλιά. Στο 23′ πέτυχε το 0-2 με πανέμορφο απευθείας φάουλ. Στο 45′ μείωσε ο Οκαζάκι αφού έκανε επιθετικό φάουλ στο Μινιολέτ που δε δόθηκε. Ο Χέντερσον το 1-3 στο 68′. Αμέσως μετά ο Βάρντι το 2-3.

Στο 73′ ο Μινιολέ είπε την τελευταία λέξη πιάνοντας το πέναλτι του Βάρντι. Νίκη ψυχολογίας για τους κόκκινους, αλλά τα προβλήματα στην άμυνα δε φαίνεται να λύνονται. Πάει στη Μόσχα για το Τσάμπιονς Λιγκ εναντίον της Σπαρτάκ.

H Έβερτον νίκησε 2-1 τη Μπόρνμουθ με ανατροπή και δυο γκολ του Νιάσε. Η Γουότφορντ έφυγε με νίκη απ΄τη Σουόνσι (1-2). Μπάρνλει 0-0 Χάντερσφιλντ. Η Άρσεναλ παίζει τη Δευτέρα με τη Γουέστ Μπρόμ και η Νιούκασλ Κυριακή στο Μπράιτον.

Βαθμολογία:

  1. ΜΑΝ. ΣΙΤΙ 16
  2. ΜΑΝ. ΓΙΟΥΝ. 16
  3. ΤΣΕΛΣΙ 13
  4. ΤΟΤΕΝΑΜ 11
  5. ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 11
  6. ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ 11