Πριν από λίγες εβδομάδες η Blizzard είχε ανακοινώσει πως σύντομα το θρυλικό strategy game της, Starcraft και το expansion του Brood War, θα διανέμονται δωρεάν και με την κυκλοφορία του νέου patch, πλέον μπορούν όλοι να τα κατεβάσουν, για PC και Mac, από το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

Το νέο patch αναβαθμίζει το παιχνίδι στην έκδοση 1.18, η οποία φέρνει υποστήριξη fullscreen mode, UPnP (Universal Plug and Play), καλύτερη απόδοση σε Windows 7, 8.1, 10 και καλύτερη προστασία από cheaters. Υπενθυμίζουμε πως το Starcraft είχε κυκλοφορήσει το 1998, με την εταιρεία να συνεχίζει ακόμα την υποστήριξη του τίτλου, καθώς είναι ένα από τα καλύτερα παιχνίδια στρατηγικής που έχουν βγει.

Επίσης η Blizzard έχει ανακοινώσει πως σύντομα θα κυκλοφορήσει μια Remastered  έκδοση του παιχνιδιού, η οποία θα έχει νέα γραφικά, τα μοντέλα των μονάδων και το περιβάλλον θα είναι σε 4K UHD ανάλυση, ενώ θα προστεθεί και zoom in – zoom out λειτουργία. Επίσης οι διάλογοι και το soundtrack του παιχνιδιού θα ηχογραφηθούν από την αρχή. Ημερομηνία κυκλοφορίας δεν υπάρχει ακόμα, αλλά είναι πιθανό να βγει μέσα στο καλοκαίρι.

Δείτε εδώ το trailer για την remaster έκδοση:

Μπορείτε να κατεβάσετε το Starcraft εδώ.