Οι δικηγόροι των τραπεζών σήμερα στήριξαν το αίτημα των εργαζομένων στο Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη να διατηρηθεί ακατάσχετος ένας λογαριασμός ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και να κυκλοφορήσουν τα «Νέα» και το «Βήμα». Ωστόσο η απόφαση του Πρωτοδικείου θα εκδοθεί τη Δευτέρα.

«Η διακοπή της κυκλοφορίας των εφημερίδων συνιστά ουσιαστική υποβάθμιση της αξίας του περιουσιακού στοιχείου που δεσμεύσαμε» υποστήριξαν οι δικηγόροι των τεσσάρων τραπεζών κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Κι αυτό γιατί από την εκποίηση αυτής της περιουσίας στοχεύουν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους. Συνεπώς εάν η επιχείρηση μπορέσει να λειτουργήσει μέσω του ανοίγματος του τραπεζικού λογαριασμό, διευκολύνεται ο εκπλειστηριασμός σε καλύτερη αξία προς όφελος των πιστωτών και των εργαζομένων.

Στην κατάμεστη αίθουσα του κτηρίου 5 των δικαστηρίων βρέθηκαν περίπου 200 εργαζόμενοι του Οργανισμού. Τους εργαζόμενους εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αντώνης Ρουπακιώτης, ενώ από την Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών παρευρέθησαν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Σταμάτης Νικολόπουλος, ο α’ αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσαλαπάτης, το μέλος του Δ.Σ. Μαρία Αντωνιάδου και η νομική σύμβουλος της Ένωσης, Χρύσα Σαλαβράκου.